Ljetnji repertoar Gradskog pozorišta

Jul u Gradskom pozorištu Podgorica biće u znaku gostovanja na festivalima, pa će ansambl ovog teatra izvesti nekoliko predstava na predstojećim manifestacijama u Banjaluci, Kotoru, Baru i Budvi.

Kako je najavljeno, 6. jula će na 23. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci gostovati sa predstavom Pukovnik ptica, dok će se 10. i 11. jula predstaviti publici 29. Kotorskog festivala pozorišta za djecu predstavama Tri praseta i Maca Papučarica. Prema programu Barskog ljetopisa Gradsko pozorište će nastupati 18. jula predstavom Don Kihot, a tri dana kasnije komadom Kozocid. Ista predstava biće izvedena 30. i 31. jula i na budvanskom festivalu Grad teatar, a 28.jula u Budvi će biti igrana i Maca papučarica.    

Tokom narednog mjeseca, prema repertoaru Gradskog pozorišta Podgorica, publika u Budvi će od 10. do 13. avgusta moći da odgleda premijeru i nekoliko izvođenja Zelene čoje Montenegra, a na festivalu RUTA grupa Triglav na Malim Brijunima će se predstaviti komadom Don Kihot. Na 16. Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu nastupaće sa predsatvom Filomena Marturano 18, 19. i 20. avgusta.

Septembar će obilježiti Međunarodni festival lutkarstva u Podgorici, na kojem će se predstaviti pozorišta iz Ukrajine, Srbije, Hrvatske,  a Gradsko pozorište će se tom prilikom izvesti Macu papučaricu.   

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply