Ministarstvo pozvalo roditelje na strpljenje

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta zamolilo je danas za strpljenje učenike, njihove roditelje i nastavnike podgoričke OŠ “Vladimir Nazor”, uvjeravajući ih da preduzimaju sve neophodne mjere da riješe problem nastao zbog prekida nastave usljed lošeg stanja školskih objekata.

“Vjerujemo da nam je svima jasno da je ovo problem koji nije lako riješiti, čak i da Ministarstvo raspolaže finansijskim sredstvima koja bi mogla biti usmjerena za saniranje ovako krupnih građevinskih zahvata na objektu”, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Nastava u toj školi prekinuta je još prije nekoliko mjeseci, kada je naloženo da se ispita bezbjednost zgrade i fiskulturne sale, a stručnjaci Građevinskog fakulteta su utvrdili da nijesu ispunjeni bezbjednosni standardi i da je paviljone potrebno adaptirati ili graditi novi školski objekat.

Iz Ministarstva su podsjetili da su, nakon što ih je uprava OŠ “Vladimir Nazor“ obavijestila o određenim građevinskim anomalijama u pojedinim prostorijama zgrade, koje bi mogle biti bezbjednosno rizične po nastavnike i učenike, preduzeli hitne mjere kako bi stručne službe izvršile vizuelnu i tehničku kontrolu nastavne zgrade i dale profesionalno mišljenje sa posebnim osvrtom na bezbjednost. “Građevinski fakultet je izvršio ispitivanje i snimanje stanja i procijenio da objekat ne pruža potrebne bezbjednosne standarde da bi u njemu moglo da se nastavi održavanje nastave. Shodno navedenom, Ministarstvo preduzima sve neophodne mjere kako bi se u što skorijem roku pronašlo rješenje tekućeg problema. Očekujemo da to bude u najskorije moguće vrijeme, na način na koji bezbjednost učenika, koja nam je svima prioritet, neće biti dovedena u pitanje”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply