Kako da pomognete sebi kada se suočite sa sindromom sagorijevanja u roditeljstvu

Uloga roditelja, posebno dok su djeca mala, zna da bude preopterećujuća, pa uz ostale životne obaveze i situacije može dovesti i do pojave sindroma sagorijevanja sa kojim zatim ne umiju da se izbore. O stresu u roditeljstvu će se govoriti u toku online događaja Razgovara(j)mo o roditeljstvu – UŽIVO, koji će biti održan u ponedjeljak, 31. maja od 19 sati, koji organizuju udruženje Roditelji, UNICEF i EU.

Psihterapeutkinja Darija Petović Bambur razgovaraće s roditeljima o tome kako prepoznati znakove premora i zašto je to važno, od čega početi, kako pomoći sebi, a jedna od tema biće i opterećujuća uvjerenja sa kojima se roditelji suočavaju. Roditelji će moći da čuju i savjete o upravljanju ljutnjom i koje tehnike smirivanja da primjenjuju, a moći će da pitaju sve što ih interesuje u vezi sa ovom temom.

Petović Bambur je voditeljka programa Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje, koji udruženje Roditelji realizuje u Crnoj Gori posljednje tri godine.

Razgovor će voditi novinarka Televizije Vijesti, Ana Popivoda Milačić, a organizuju ga udruženje Roditelji, UNICEF i EU.

Zainteresovani mogu pratiti ovaj Live na Facebook stranici portala Roditelji i u komentarima postavljati pitanja, a snimak i ključne poruke u formi teksta biće objavljeni u posebnoj rubrici na portalu Roditelji.me

Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje je program namijenjen roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju. U Crnoj Gori ga sprovodi nekoliko organizacija i ustanova, među kojima je i udruženje Roditelji koje je do sada organizovalo šest ciklusa programa.

Program Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, od Južne Afrike, preko Tajlanda, Filipina, Sudana i mnogih drugih, a u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku UNICEF-a i EU.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply