Igralište u Bloku šest ostaje na istom mjestu

Dječije igralište koje se nalazi u blizini zgrada u Ulici Đoka Miraševića i Bulevaru Mihaila Lalića u podgoričkom naselju Blok šest ostaće na toj lokaciji, jer je nakon podnošenja građanske inicijative Glavni grad odustao od izgradnje parka za pse i izmještanja mobilijara.

Taj dogovor postignut je na sastanku upravnika zgrada u Ulici Đoka Miraševića br. 1-13 i Bulevara Mihaila Lalića br. 4-18 i gradonačelnika Ivana Vukovića, održanom u utorak, nakon kojeg su podnosioci povukli inicijativu upućeni Skupštini Glavnog grada da se preispita odluka o izgradnji parka za pse na toj lokaciji.

“Na poziv gradonačelnika održan je konstruktivan sastanak na kojem je odlučeno da se postojeći dječiji park zadrži. Gradonačelnik je navodeći da cijeni građanske inicijative poput ove uvažio potrebe stanovnika ovog dijela grada da postojeće igralište ostane na predmetnoj lokaciji. Učinio je to uprkos mišljenju da je park za pse bio kvalitetan sadržaj na toj lokaciji, uz premiještanje dječijeg igrališta na blokovsku zelenu površinu između zgrada, što je detaljno i argumentovano, zajedno sa svojim saradnicima predočio upravnicima”, naveli su predstavnici stanara, koji su izrazili veliku zahvalnost gradonačelniku i njegovim saradnicima na otvorenosti i spremnosti da se nađe najbolje rješenje u  interesu građana podnosioca inicijative, uvažavajući i planove infrastrukturnog razvoja Glavnog grada.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply