Takmičenje za najljepše pismo traje do 25. maja

Pošta Crne Gore i Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i ove godine organizuju takmičenje za najljepše pismo za djecu do 15 godina.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je Napiši članu porodice pismo o svom iskustvu sa Covid – 19.

Kako je saopšteno, djeca koja su zainteresovana da učestvuju u ovom takmičenju treba da pošalju pisma najkasnije do 25. maja na adresu: Pošta Crne Gore „Za literarni konkurs“, Ulica slobode br. 1, 81000 Podgorica.

Pristigle radove rangiraće stručna komisija Ministarstva prosvjete, a autore najuspješnijih radova Pošta Crne Gore će nagraditi vrijednim nagradama. Za pobjednike Pošta je obezbijedila laptop računar, digitalni fotoaparat, mobilni telefon i bicikl.

Takmičenje za najljepše pismo organizuje se u okviru Međunarodnog takmičenja koje realizuje Svjetski poštanski savez. Svake godine za najljepše pismo takmiče se milioni djece iz cijelog svijeta. Najljepše pismo na državnom nivou Pošta Crne Gore prosljeđuje na Međunarodno takmičenje Svjetskom poštanskom savezu.

Pravo učešća na takmičenju imaju učenici osnovnih škola. Sastav treba biti u formi pisma, odnosno sadržati sve elemente pisma (adresu primaoca, oslovljavanje, sadržaj, pozdrav, adresu pošiljaoca, potpis pošiljaoca). Prema pravilima Svjetskog poštanskog saveza, sastav mora biti neobjavljivan, autor pisma mora se pridržavati teme, a pismo treba da sadrži do 1.000 riječi. Rad može sadržati i ilustraciju.

Učesnici su obavezni, uz svoje pismo da dostave: ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, naziv i adresu škole, ime predmetnog nastavnika, razred koji pohađaju i broj riječi u pismu. Uz pismo napisano rukom, poželjno je dostaviti i tekst otkucan na računaru.

Iz Pošte Crne Gore poručuju da je cilj takmičenja razvijanje vještine pisanja, ljubavi prema pisanju, te širenje međunarodnog prijateljstva, što je jedna od važnih misija Svjetskog poštanskog saveza.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply