Kako djeca upravljaju emocijama kada žive u dva doma

Razvod braka stvara teške emocionalne krahove za cijelu porodicu, ali za djecu situacija može biti prilično zastrašujuća, zbunjujuća i frustrirajuća.

Mala djeca često ne shvataju zašto su rastrzani između dva doma, zašto roditelji žive odvojeno i slično. Kada djeca dožive tako nešto dešava se da ih muče problemi da li se roditelji i dalje vole i da li će i njih prestati da vole.

Djeca školskog uzrasta ponekad pomisle da je razvod njihova krivica, kao i da su oni uradili nešto pogrešno pa je do toga došlo. Tinejdžere takve situacije baš pogode i nerijetko osjećaju bijes i ljutnju na svoje roditelje i krive ih zbog raspada porodice.

Dešavaju se i situacije kada djeca osjete olakšanje kada dođe do razvoda jer im to predstavlja smanjenje stresa i neprijatnosti koje su doživljavali. Svaka situacija je jedinstvena i svaka porodica sa sobom nosi posebnu priču.

U cilju konstantne podrške jednoroditeljskim porodicama Tim za podršku i pomoć Udruženje Roditelji i ovoga četvrtka od 17 časova biće dostupan svim roditeljima kojima je podrška potrebna. Na temu Da li je djeci teže da upravljaju svojim emocijama kada žive u dva doma i kako na to dodatno utiče pandemija COVID-19 govoriće psihoterapeutkinja Darija Petović Bambur od 18 časova na online predavanju putem Zoom-a, kojem možete pristupiti pomoću linka 📎https://us02web.zoom.us/j/84277733096

Savjetovanje je dio inicijative koju podržavaju UNICEF MontenegroGrupa 484 i Ambasada Kraljevine Norveške / Embassy of Norway u Beogradu.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply