Majke traže da im vrate naknade i sastanak sa premijerom

Majke, bivše i sadašnje korisnice nadoknada po osnovu rođenja troje i više djece, očekuju od nove Vlade da im vrati pravo na naknade koje im je dato u skladu sa zakonom, i traže da se tim povodom sastanu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Članica koordinacionog tima Majki, Željka Savković kazala je za Dan da su prije nekoliko dana uputili zahtjev Vladi premijera Zdravka Krivokapića da ih primi na razgovor kako bi pronašli rješenje za 22 hiljade bivših korisnica ove naknade. Majke čekaju poziv iz Vlade i vjeruju da će nova vlast ispoštovati Ustav i korisnicama vratiti naknade.

Savković podsjeća da su se čelnici svih partija koje sada čine vlast ranije obavezali da će majkama vratiti nadoknade.

“Svjedočimo gdje su sve pošle pare iz budžeta, dok je prethodna vlast majke proglašavala monstrumima finansija Crne Gore. Vjerujemo da će se stečeno pravo vratiti svakoj majci koja je dobila rješenje 1. januara 2016. godine i da će pravda konačno biti zadovoljena”, poručila je Savkovićeva.

U dopisu koji je upućen Vladi stoji da da je premijer više nego dobro upućen u situaciju u kojoj se nalazi toliki broj porodicau Crnoj Gori i da mu je u interesu da se ovaj gorući problem riješi.

Majke u dopisu navode i da imajući razumijevanja za situaciju u kojoj se nalazi nova vlast, pred kojom je istorijski važan zadatak hvatanja u koštac sa doskorašnjim režimom, a da su one strpljivo čekale.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply