Korona ušla u tivatsku školu “Drago Milović”

Jedan od nastavnika Osnovne škole “Drago Milović” u Tivtu inficiran je koronavirusom, potvrdio je danas direktor te obrazovne ustanove, Predrag Šušić. Osim nastavnika, evidentirana su i dva sumnjiva slučaja kod đaka, koji još nisu dobili rezultate, ali su takođe u samoizolaciji.

Šušić je kazao da nema mjesta panici, jer je kako je naveo, uprava škole odmah kontaktirala epidemiološku službu Doma zdravlja Tivat iz koje im je rečeno da situacija “ne nalaže dodatne mjere jer pored toga što se poštuju propisane mjere, nastavnik se testirao prošle sedmice i otišao u samoizolaciju”.

Tek nakon njegovog odlaska u samoizolaciju, stigli su rezultati testa koji su pokazali da je nastavnik pozitivan na koronavirus.

Šušić je istakao da su epidemiolozi menadžmentu škole objasnili da, “pošto su nastavnik i đaci držali distancu, odnosno nosili maske, nema potrebe za dodatnim testiranjima đaka”. Sve propisane mjere sprječavanja širenja koronavirusa u školi bile su, kako kaže direktor, poštovane cijelo vrijeme od 1.oktobra kada je počela školska godina.

U OŠ “Drago Milović” su evidentirana i dva sumnjiva slučaja kod učenika, ali se još čekaju rezultati testova na koronavirus za tu djecu. Oni su takođe u samoizolaciji.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply