Kako se izboriti sa svrabom kod beba i djece

Sponzorisana objava

Svrab je česta prateća pojava alergijskih manifestacija na koži, ovčijih boginja, ujeda i insekata, ojeda i osipa. Za smirivanje svraba kod beba i djece veoma je važno napraviti pravilan odabir preparata. Tako na primjer, kreme i gelovi na bazi mentola mogu biti efikasni u smirivanju svraba ali primjena mentola nije dozvoljena kod djece mlađe od  3 godine.

Kada se za dijete mlađeg uzrasta u apoteci kupuje neki takav preparat, uvijek treba farmaceutu naglasiti da je dijete, npr. mlađe od 3 godine. Kao veoma efikasna u smirivanju svraba pokazala se i koloidna ovsena smješa, koja se dobija u procesu finog mljevenja ovsa do najsitnijih čestica, a dozvoljena je za primjenu kod svih uzrasta. Ovas je od davnina poznat po svom blagotvornom dejstvu na kožu, dok zvanična medicina preporučuje koloidnu ovsenu smješu u smirivanju upala kože kod ekcema, alergija na koži i različitih vrsta dermatitisa..

U apotekama se moža naći gel na bazi koloidne ovsene smješe – Fitomel 7 junior gel namijenjen djeci svih uzrasta uključujući i bebe.

Fitomel 7 junior je umirujući gel sa 7 prirodnih sastojaka posebno formulisan za bebe i djecu mlađeg uzrasta za smirivanje svraba, crvenila i nadraženosti nježne dječije kože. Ključni sastojak gela je koloidna ovsena smješa bogata beta glukanima, dobijena procesom finog mljevenja cijelog zrna ovsa. Osim koloidne ovsene smješe, gel sadrži ekstrakt biljke hamamelis, sok aloje, bisabolol (aktivni sastojak izolovan iz kamilice), vitamin E, pantenol i etarsko ulje lavande.

“Fitomel 7 junior gel se pokazao kao veoma efikasan u smirivanju svraba kod alergija, ovčijih boginja i ujeda insekata i za brzo smirivanje bolne i nadražene kože kod ojeda i pelenskog sipa. Posebna prednost ovog prirodnog farmaceutskog proizvoda je forma gela koji blago hladi na mjestu primene, brzo se upija i ne masti kožu, uz komforan način primjene jer se nanosi u vidu spreja”, poručuju iz farmaceutske kompanije Conseko pharm.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply