Nađite vrijeme za sebe i kada ste samohrani roditelj

Osnovni preduslov da osoba bude dobar roditelj jeste da je zadovoljna sopstvenim životom jer tek onda kada je sama ispunjena i srećna ima šta da ponudi svojoj djeci. O tome će razgovarati samohrani roditelji na novom okupljanju Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama u četvrtak, 24. oktobra.

Da bi roditelji svoju djecu naučili da žive ispunjeno, prije svega je važno da vrednuju i vole sami sebe, da prihvataju spostvena osjećanja, želje, prioritete i da rade ono u čemu uživaju.

Tokom dva sata, koliko traje okupljanje, roditelji će moći da podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

 

Leave a Reply