Marković: Benefite našeg sadašnjeg rada u velikoj mjeri osjetiće najmlađi

 

Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Crne Gore Duško Marković vjeruje da će benefite sadašnjeg rada njegove Vlade, posebno ekonomskog rasta i ukupne stabilnosti crnogorskog društva, u velikoj mjeri osjetiti najmlađa kategorija stanovništva, a tvrdi da nemaju nikakvih dilema da ulažući u njihove prve korake obezbjeđuju dugoročan i održiv razvoj društva, uspostavljenog na zdravim osnovama.

On je, otvarajući konferenciju Investiranje u rane godine – Konferencija o fiskalnim i administrativnim imperativima za rani razvoj djece, ocijenio da je Crna Gora nepovratno postala dio modernog i naprednog svijeta, a smatra da bi kao društvo opstali u globalnoj utakmici, moramo stvarati uslove da naše buduće generacije ni u čemu ne zaostaju za vršnjacima iz najrazvijenijih društava.

“A ponajmanje u svom obrazovnom kapacitetu. Obrazovanje ne počinje polaskom djeteta u školu”, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore i dodao da je teško, ako ne i nemoguće, nadoknaditi ono što se propusti u prvim godinama života.

Prema njegovim riječima, za budućnost našeg društva važno je da razumijemo neophodnost višestrukog ulaganja u rani razvoj djece – i kao odgovorno društvo koje prepoznaje izazove vremena koja dolaze i kao pojedinci i porodice koje imaju obavezu da na najkvalitetniji način pripreme svoju djecu za te izazove.

Premijer je kazao da će Vlada u narednom periodu nastaviti da aktivno podržava i sprovodi politike ka ostvarivanju jednakosti, uključivanja i zaštite najugroženijih, a da će poseban fokus biti na uspostavljanju sistema praćenja implementacije usvojenih rješenja.

Odnos Vlade i UNICEF-a ocijenio je kvalitetnim i partnerskim i istakao da je doveo do značajnih promjena u društvu u oblasti socijalne politike i dječije zaštite.

„To potvrđuju i brojni zajednički projekti koji su rezultirali  sprovođenjem reformi u domenu svestrane zaštite djece i mladih, a što se nalazi  visoko na agendi prioriteta u radu Vlade Crne Gore“, kazao je premijer Duško Marković.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply