Naredne sedmice nova muzička radionica za djecu jaslenog uzrasta

Razvojni centar udruženja Roditelji za narednu sedmicu pripremio je tri radionice za djecu različitih uzrasta. Najmlađi mališani i njihovi roditelji imaće priliku da prisustvuju muzičkoj radionici. Djeca predškolskog uzrasta usvajaće nova znanja iz engleskog jezika, kroz igru, dok će osnovnoškolci istraživati svijet insekata i pauka.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 1. aprila,  od 18 sati uslijediće nova muzčka radionica za djecu jaslenog  uzrasta, od 1  do 3 godine i njihove roditelje, pod nazivom Rastimo uz muziku.

Cilj radionice je podsticanje razvoja muzičkih sposobnosti djece najmlađeg uzrasta, ali i niza drugih sposobnosti koje razvijamo kroz muziku. Na taj način podstičemo verbalnu komunikaciju, kognitivne i motoričke sposobnosti, društvene i emocijalne vještine i kreativnost.  Kroz druženje i igru bebe prave prve muzičke korake, ali i prve glasove od “a” do note “la”. Osim toga, roditelji stiču iskustvo o značaju pravilnog muzičkog razvoja svog djeteta. Radionicu će voditi muzički pedagog  Jana Adzić, a broj mjesta je ograničen na 5.

U utorak, 2. aprila u 19 sati počinje edukativna radionica pod nazivom Insekti i pauci, koja je jedna od tema iz izdanja Moja prva enciklopedija, a realizujemo je u saradnji sa Vijestima.

Djeca uzrasta od 7 do 11 godina imaće priliku da saznaju  i vide neke interesantne stvari o svijetu insekata. Šta je metamorfoza, po čemu se insekti razlikuju od paukova? Da li su noćni leptiri aktivni samo noću? Ulaze li uholaže ljudima u uši, kako su bogomoljke dobile ime? Da li su mravi najvrjednije i najjače životinje a kako se sporazumijevaju pčele? Osim toga na radionici mališani će razriješiti  i tu dilemu ko su skakavci, ko zrikavci a ko cvrčci kroz svima poznatu basnu “Cvrčak i mrav”. Radionicu vodi Mr Suzana Malidžan, muzejska savjetnica u zbirci insekata Prirodnjačkog muzeja. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 3. aprila od 19 sati biće održana edukativno kreativna radionica pod nazivom Hello Spring, koju organizujemo u saradnji sa školom engleskog jezika Helen Doron Montenegro.

Učenje po Helen Doron metodi je aktivan način učenja jezika, kroz igru i podsticajne aktivnosti  u kojem su djeca neprikidno izložena engleskom jeziku u stimulativnom okruženju. Ideja radionice je da djeca kroz interaktivne  aktivnosti i zanimljive igrice uče o najljepšem godišnjem dobu, uz puno radosti. Na taj način će se zabaviti, družiti sa vršnjacima, a istovremeno usvojiti nova znanja engleskog jezika, uz podršku  i podstrek predavača. Radionicu će voditi profesori engleskog  jezika Helen Doron  Danilo Kusovac i Nina Ivanović . Radionica je namijenjena uzrastu od 4 do 7 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply