Uređen dom još jedne samohrane majke

Iznajmljeni stan u kojem živi samohrana majka D.Š. sa maloljetnim djetetom krajem novembra uredila je ekipa akcije Osmijehom oboji dom 2018.

Ona prima materijalnu pomoć u iznosu od 105 eura, a sa tim novcem, kako kaže, ne može se obezbijediti ni hrana, a tek platiti kiriju, struju, drva za ogrijev, komunalije…

„Položaj samohranih majki je izuzetno težak. Ja nemam mogućnost da brigu o djetetu podijelim sa nekim. Ja sam mu i majka i otac, i vaspitačica i ljekar i sve što treba. Snalazimo se kako znamo. Možda upravo ovakva situacija čini da sam jača. Iako je sada teško, vjerujem da će biti bolje i da ću uspjeti da ga podinem i vaspitam da bude dobar čovjek“, kaže ona i dodaje da ne bi voljela da otkriva svoj identitet upravo zbog okoline koja bi je osuđivala što ima snage da kaže što misli.

Navodi da povremeno čisti kuće i stanove i da na taj način zarađuje za život jer materijalna pomoć nije dovoljna, ali ni posla nema često. Kako kaže, malo je onih koji mogu sebi da priušte kućnu pomoćnicu.

„Dešavalo se da očistim veliki stan i da mi na kraju kažu da nemaju ili neće da plate. Šta da radim u takvoj situaciji osim da prihvatim. Osjećam da me gledaju kao osobu niže vrijednosti. Smatraju da sam kao samohrani roditelj osuđena da se snalazim i da ću raditi za malo novca. Teško mi to pada, ali sam optimista i uzdignute glave izlazim iz problema“, kaže ona.

 

Ekipa akcije Osmijehom oboji dom došla je i u njen stan kako bi joj pomogla da ga uredi i učini kvalitetnijim za život.

To je pretposlednji dom u ovoj godini koji će biti sređen u okviru akcije koju organizuju Boje i lakovi Kameleon uz podršku kompanije Maxima iz Lučana.

„Eto, doživjeh i da meni neko pomogne u kući. Neizmjerno sam zahvalna. Ja ne bih mogla to priuštiti sigurno. Ovako ćemo moje dijete i ja imati puno ljepši dom i život će nam makar malo biti bolji“, kaže D.Š.

Iz Kameleona navode da se uređenjem ovog stana akcija Osmijehom oboji dom 2018. privodi kraju.

“Ostalo je da se adaptira još jedan dom i to će priču o pomoći zaokružiti na ukupno četrdeset, koliko ih je za četiri godine postojanja akcije uređeno”, kažu oni dodajući da tu nije kraj.

Comments

Leave a Reply