Krivična prijava protiv vlasnika čiji pas je izujedao dječaka

Službenici policije podnijeli su danas krivičnu prijavu protiv vlasnika psa koji je u podgoričkom naselju Zabjelo napao sedmogodišnjeg dječaka i nanio mu teške tjelesne povrede.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, krivična prijava protiv M.B. podnijeta je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti.

U saopštenju se navodi da je Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u ponedjeljak, oko 19 sati i 30 minuta, obavijestio Centar bezbjednosti (CB) Podgorica da je iz njihove ustanove u Urgentni blok transportovan sedmogodišnji dječak sa povredama koje su nastale kao posljedica ujeda psa.

»Dječaku je ukazana medicinska pomoć u Urgentnom bloku i tom prilikom su mu konstatovane teške tjelesne povrede, odnosno ujedne rane u predjelu obje natkoljenice i potkoljenice«, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su službenici CB Podgorica došli do saznanja da se dječak, oko 19 sati, u ulici Jovana Joza Vukčevića, sa drugovima igrao na livadi, i da se našao u blizini psa koji je bio vezan sajlom dugom šest metara.

»Tom prilikom pas je napao sedmogodišnjeg dječaka nanoseći mu teške tjelesne povrede«, kazali su iz policije.

Kako su naveli, istog dana je u službene prostorije CB Podgorica pristupio je vlasnik M.B, koji je prethodno psa uklonio sa livade i izmjestio ga na mjesto gdje nema pristup drugim ljudima.

»Na lice mjesta u ulici Jovana Joza Vukčevića, kao i u ulici Prištinskoj, gdje je M.B. odveo psa nakon događaja, su pristupili službenici Stanice kriminalističke policije za kriminalističku tehniku i uviđaje koji su fotografisali lice mjesta«, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, osim od M.B, u prostorijama CB Podgorica prikupljena obavještenja od očevidaca tog događaja

Službenici CB Podgorica su istog dana obavili konsultacije sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelo izazivanje opšte opasnosti.

Tužilac je, kako se navodi, naložio da se protiv M.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku, što su službenici policije danas učinili.

Izvor: Portal Analitika

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Jos nisam vidjela covjeka koji vodi veceg ili agresivnijeg psa da ima korpu .Cak sto vise cim se priblize parku ili setalistu puste ih tek tako da trčkaraju .Nikakve kontrole niti zakona .

Leave a Reply