Majka kaže da djevojčica nije bila gladna i nije primala insulin

Majka dvogodišnje djevojčice koja je preminula prošle sedmice u Podgorici, Marijana Bogavac negirala je da ikada primala insulin i da je bila gladna, a pozvala je javnost da ne uznemiravaju porodicu i “uzimaju ih u usta”, i da im dozvole da je ožale.

“Jelena je bila najuhranjenije dijete na svijetu. Zato molim sve da mi djecu više ne uzimaju u usta, posebno nju mrtvu što se ni ohladila nije. Što god da je u porodici bilo, bilo je, povratka više nema, ja nju da vratim ne mogu i nek mi ne blate ime njeno. Nek mi ne izmišljaju laži”, poručila je u razgovoru za Dnevne novine.

Ekipa Dnevnih novina posjetila je Marijanu i zatekla je sa suprugom i ćerkama. Slučaj dvoipogodišnje djevojčice uzburkao je crnogorsku javnost, jer su se u medijima pojavile informacije da je umrla od gladi i da nije primala redovno insulin, što njena majka demantuje.

“Ne bih dozvolila da mi djeca budu gladna. Tražila sam pomoć kad je trebalo. A, od čega je tačno umrla, još ne znamo. Da li se Jelenina smrt mogla izbjeći pokazaće obdukcioni nalaz. U prvom izvještaju djetetu su pluća bila puna krvi, a tačan uzrok smrti vidjećemo u nalazu koji će biti gotov do kraja mjeseca. Ali, gladna sigurno nije bila, niti je mogla umrijeti zbog nedostatka insulina, jer ga nije ni primala”, priča ona.

Posebno je, kaže, brine što se zadire u njen odnos sa suprugom i njegovom porodicom.

“Evo se pojedini bave i time pričam li sa mužem i njegovom porodicom ili ne. To je između nas, i mi ćemo to riješiti. Dosta mi je muke i jada, što umjesto nje ljubim njenu sliku. Moje dijete se ni ohladilo nije, a svašta se piše. Starija ćerka je našla, imalo je dijete da mi ispameti. Pustite me da je ožalim kako treba”, poručila je Marijana.

Viši državni tužilac u Podgorici naložio je da se uradi odbukcija tijela dvogodišnje djevojčice, a rezultati se očekuju do kraja sedmice.

Zbog smrti djevojčice Jelene Bogavac u Podgorici, pokrenuta je opsežna istraga o propustima državnih institucija.

Grupa građana i predstavnika nevladinog sektora tražila je ostavku ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. I onda citam komentare MI SMO KRIVI KAO NAROD!!!Da bas ste imali djetetu koje je bolesno da mu pruzite odredjenu hranu koju smije da jede?!Gospodjo draga zao mi je zbog Vas ali zna se zbog cega se to desilo besparica i nasi zakoni!!!

  2. Jadna zena sto je snaslo.Znam kako je to izgubiti dijete.Ja sam izgubila svoje,dva dana nakon rodjenja u inkubatoru.A ovo jos da ne pricam.Bog joj u pomoc da izdrzi svu ovu bol sto ju je zatekla.Nije joj lako.Ja bogu hvala sad imam troje.

Leave a Reply