Roditelji ogorčeni zbog presude ljekarima

Roditelji inficiranih beba ogorčeni su današnjom presudom Višeg suda u Bijelom Poljom, kojom su ljekari proglašeni krivima – Tomislav Jeremić i Haka Tahirović osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog zatvora.

Roditelj Slaviša Knežević, otac preminule bebe, kaže da je ova presuda mimo svakog razuma i van svake pameti, dok roditelj Predrag Karišik kaže da je presuda očekivana od sudije koji je bio suspendovan.

“Ovo nije država, ovo nije sud, ovo je sprdnja. Šest mjeseci kućnog pritvora, dijete ubiti. Ja da sam ošamario nekoga, dobio bih pet mjeseci, ovo je van svake pameti. Ovo nije država, ovo je banana država bez zakona”, kazao je Knežević.

Advokat oštećenih porodica Novak Ražnatović nakon izrečene presude kazao je da su punomoćnici oštećenih očekivali osuđujuću presudu, ali da nijesu zadovoljni njenom visinom. Smatraju da je previse blaga i da je trebalo da bude neuporedivo stroža. Na izrečenu kaznu reagovaće tužilac, jer on ima isključivo pravo žalbe, a branioci će dati svoju sugestiju.

Knežević je kazao da ga ne bi zadovoljilo “ni stotinu godina zatvora”.

“Moga djeteta nema, niko mi ga ne može vratiti, ali je ponašanje suda nevjerovatno. Van svake pameti. van razuma. Ne mogu da razumijem”, naglasio je on.

Pročitajte još: Ljekari osuđeni za infekciju beba: Dvoje ide u zatvor, dvoje u kućni pritvor

Izvor: FOS media/Vijesti

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply