Besplatni udžbenici za učenike prvog razreda u Kotoru

Opština Kotor obezbijediće besplatne udžbenike za sve đake prvake iz ove opštine za narednu školsku godinu.

Iz kabineta gradonačelnika Kotora je saopšteno da briga o djeci mora biti organizovana i institucionalno podržana, a to je upravo jedno od osnovnih programskih opredjeljenja nove opštinske vlasti u Kotoru, ali i jedan od najvažnijih socio-ekonomskih interesa svih Kotoranki i Kotorana.

“Djeca moraju biti prioritet i uživati podršku koja garantuje radosno djetinjstvo i neometano napredovanje. Bez brige o djeci i o njihovom školovanju nema prosperiteta i socio-ekonomskog razvoja Kotora. Odluka o dodjeli besplatnih udžbenika za sve đake prvake u Opštini Kotor slijedi osnovna načela u ponašanju odgovorne i demokratske vlasti kao što su pravednost, jednakost, transparentnost i efikasnost,” piše u saopštenju.

Nova opštinska vlast, dodaju iz Opštine, stavlja u fokus djecu i porodičnu politiku zato što joj je interes Kotora na prvom mjestu.

Smatraju da je odluka nove opštinske vlasti da obezbijedi besplatne udžbenike za sve đake prvake iz te opštine značajan instrument za podizanje društvenog blagostanja na način da se obezbijede djeca, ali i rasterete kućni budžeti njihovih roditelja.

Kako su zaključili, u skladu je sa vrednosnom orjentacijom gradske uprave je shvatanje da ljudi imaju pravo da apsolutno samostalno donose odluke o broju djece, a da je zadatak javne vlasti da kontinuirano i neutralno stvara uslove za ekonomsku sigurnost i razvoj porodice.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply