Žena udarila đaka nogom u glavu?

Kotoranka Tomislavka Brajović prijavila je policiji da je u Osnovnoj školi “Njegoš” na nju i njenog 12-godišnjeg sina nasrnula majka drugog učenika M.I. i njena sestra.

Težak incident dogodio se 21. februara ispred kancelarije direktorice škole, kada su se srele majke dvojice dječaka, koji su prije toga u dvorištu škole imali konflikt.

Brajovićeva je Vijestima ispričala da je u školu došla sa sinom V.B. (12)  kada je na njegovom vratu vidjela crvenilo od ruku.

Tada joj je sin ispričao da je imao konflikt sa dječakom P.G. čija ih je majka nešto kasnije navodno napala u holu škole.

“Ispred kancelarije škole obratila mi se majka tog dječaka: ‘Tukli ste mi sina, ubiću vas, gdje ti je drugi sin, zapamtićete me‘… Nakon toga ona i njena sestra su mi prišle i naočigled mog djeteta, ali i direktorke i pomoćnice direktora, nastavnice fizičkog vaspitanja i jedne učiteljice zarila nokte i rukama mi stiskale moje ruke. Kada je to moj sin vidio, uplašio se i krenuo da bježi niz stepenište kako bi pozvao policiju. Ta žena je onda krenula za njim, a onda ga sustigla na polovini stepeništa i silovito nogom udarila u sljepočnicu. On je tada pao, a onda ga je dva puta udarila rukama u grudi, a potom i nogom u njegovu potkoljenicu”, ispričala je Brajović.

Kotoranka tvrdi da su to bile scene poput onih iz horor filmova, objasnivši da nije mogla ni da reaguje da zaštiti svog sina, jer ju je sestra M.I. držala rukama…

Incident u holu škole zaustavila je policija, koja je  stigla na poziv uprave te obrazovne institucije i napadnute majke…

Tomislavkin suprug Željko Brajović kazao je Vijestima da nijesu bili zadovoljni načinom reakcije dvojice policajaca u školi, zbog čega su odlučili da slučaj prijave podgoričkoj policiji.

Tvrdi da su ogrebotine i modrice prvo prijavili Hitnoj pomoći gdje su konstatovali lakše povrede na tijelu dječaka, a potom i do Centra bezbjednosti Podgorica gdje su podnijeli prijavu.

“To smo učinili jer ne vjerujemo nikome u kotorskoj policiji. Iz Podgorice su nas uvjerili da će telegram sa prijavom dostaviti kolegama u Kotoru, ali do sada mi ne znamo šta su uradili povodom toga”, isričala je Kotoranka.

Vijesti su tražile i komentar u OŠ “Njegoš”, ali niko se danima nije javljao na telefonske brojeve koji su na sajtu škole.

Porodica Brajović tvrdi da M.I. već dvije i po godine maltretira njihove dvanaestogodišnje blizance, zbog čega su se više puta obraćali UNICEF-u, SOS telefonu, medijima…

“Ne želimo da više ćutimo, jer  na takav način želimo da pomognemo svim majkama i djeci – žrtvama nasiilja da se to ne bi dogodilo više nikome”, kazao je Željko Brajović.

On je naglasio da M.I. slobodno šeta, iako im je, kako tvrdi, prijetila da će “im ubiti djecu”…

“Mi se bojimo za sigurnost i bezbjednost naše djece jer smo siromašni i naša djeca nemaju nikakvu zaštitu. U strahu za život idu u školu – u strahu se vraćaju iz škole”, tvrdi Brajović.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Roditelj koji je fizicki nasrnuo na tudje dijete nikako ne moze biti dobar vaspitac svom djetetu.Socijalna sluzba treba da se pozabavi tim slucajem. Uz to naravno kazna za fizicki napad na dijete.

  2. Školske uprave, iz samo njima znanih razloga, svojim nečinjenjem, štite nasilnike, te nastoje zataškati ovakve incidente. Da li je u pitanju nepostojane mehanizama za suzbijanje vršnjačkog nasilja što je za djecu, žrtve istog, obeshrabrujće ili nešto drugo, ne znam. S druge strane, nebrojeno puta sam čula i same roditelje oštećene djece kako kažu -ne želim da reagujem da ne produbim problem. Neće to prestati samo od sebe, budite uvjereni. Ovo je za svaku osudu. Oprostite mojoj iskrenosti, jer u ovakvim situacijama nije u saglasju sa racionalnim, ali da je dotična gospođa fizički nasrnula na moje dijete, kakav god da je motiv, skinuli bi me sa nje samo sredstvom za uspavljivanje krupne divljači.

    • Svasta Nesto, razumijem vaš stav. Istina! Ovo je osjetljiva, slojevita tema. Zanima me samo kakva bi vaša reakcija bila da se odrasla, zrela osoba, ovako obračuna sa vašim djetetom, ponavljam kakav god da je motiv?

    • Ma sve ja razumijem.ali ima slucajeva gdje institucije ne reaguju kad je vrsnjacko nasilje u pitanju dok ne bude kasno.pricam jer imam drugaricu koja je u policiju zavrsila sa drugom majkom zato sto joj je sin svakog dana dolazio sa podlivima,dijete od 8 god.svi su je smatrali ludom,prvo direktorica.kad je mali dobio potres mozga opet je on bio kriv a taj drugi mali tatin sin kojem se nista nije moglo bio je zasticen od tate i mame radio je sto je htio i ponosili su se njim,imali su i para.ova moja poznanica je pukla umlatila majku jedan dan i u zatvor na ispitivanje.svega danas ima.ne zna covjek,ludo vrijeme a rijetkost vidjeti lijepo vaspitano dijete

    • Potpuno ste u pravu, Svasta Nesto ima bahate,nevaspitane djece gdje su ih roditelji prepustili ulici, sa takvom se bandom samo tako moze razgovarati.kad odem na roditeljski sastanak kad vidim pojedine roditelje onda mi je jasno kakva su im djeca.

    • Danas vecinom ulica djecu vaspitava a to nije ulica kao kad smo mi bili djeca.prije neki dan djecak od tri godine gura moje dijete koje ima dvije i konstantno ga gura dok se majka smije.ja razdvajam djecu i razgovaram sa njima a ona uporno kroz smijeh govori neka mu vrati slobodno.zeljna da gleda borbu

  3. Sta god da je stajalo iza toga zar mozes sebi dozvoliti da dijete juris da ga sutiras nogom u glavu..moras biti bolesnik za to..mi gajimo primitivizam i podsticemo nasilje dokazujuci nekakvo junastvo..ovo je za doktore,soc.sluzbu i policiju.Sto se tice skole-novi zakoni im ne dozvoljavaju kazne kao nekada,roditelji i djaci su uvijek u pravu-zato nam i jeste ovako.Djeca imaju konflikt,a roditelji ne cine nista da ga smire,nego je glavni savjet koji cujem-ako tebe neko udari ti mu odmah vrati i tako pocinje..onda vracaju tako danima i na kraju dodju poludivlje mame i tate da ,,stite” svoje mladunce.Daju im primjer i divljastvom pokazuju hrabrost misleci da stite tako djecu..primitivizam je najteze iskorijeniti

  4. Objesnih roditelja ima u svakom našem gradu. Tragično je to što uprave gotovo svih škola u CG tolerišu i ništa ne preduzimaju kada su ovakvi i slicni slučajevi u pitanju. Torturu nepismenih, frustrirani, a obicno imućnih roditelja i njihove djece, trpe mnoga djeca u CG

  5. Nista od ovoga nije istina. Licno poznajem porodicu, i ako je iko tu problematican to su Brajovici. A ne kaze kako je njen muz, notorni besposlicar i alkoholicar, godinama presretao i maltretirao tudju djecu kad bi izasli na odmor. Cudo nije rekla da su joj i direktorica i pomocnica tukle dijete, ali nije jos kasno, doci ce to drugi put na red

Leave a Reply