Đaci OŠ “Savo Pejanović” u Podgorici od sjutra u uniformama

Učenici Osnovne škole “Savo Pejanović” u Podgorici od sjutra će nositi uniforme odosno majke u rozoj i teget boji sa bijelim kombinacijama.

Prvacima ove škole, danas je ministar prosvjete Damir Šehović svečano uručio uniforme, u okviru pilot projekta Ministarstva.

Projektom se želi podstaći timski duh i percepcija djece o jednakosti u različitostima.

“Želim da afirmišem jednu novu politiku u Ministarstvu prosvjete politiku koja treba da kreira ambijent u kojem će se cijeniti znanje, koje neće zavisiti od društvenog i socijalnog statusa. Znanje koje će svima biti dostupno pod jednakim uslovima”, poručio je Šehović na svečanosti.

Foto: Vijesti

On je naveo da realizacijom ovog pilot projekta, želi da pokrene javnu debatu na temu uvođenja unformi u sistem obrazovanja u Crnoj Gori, po uzoru na razvijenije zemlje.

Prve uniforme podgoričkih osnovaca čine pamučne polo majice, kratkih i dugih rukava, i dukserice. Majice za djevojčice su u kombinaciji roze i bijele boje, dok će dječaci nositi majice teget i bijele boje, sa natpisom JU OŠ “Savo Pejanović”, Podgorica.

Đačke uniforme izradila je firma Pro file za po 24.017 eura.

Ove škola koja se nalazi u centru grada, jedna je od najstarijih osnovnih škola u glavnom gradu. Ima ukupno 562 učenika, koji nastavu pohađaju u 25 odjeljenja.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. U stampar neke skupe za VIP odeljenje da im ne padne nivo a nama bilo kakve nismo mi snobovi kao oni i ako nastavnici klasiraju djake na “imam koristi od ovoga djaka” i “od ovoga nemam” a za nastavnike opet da polazu predmet pedagogija posto ga nijedan nije polozio nemaju pojma ni sto ce sa sobom a ne sto ce sa djecom

    • Ja nisam nigdje ni studirala ni polagala ali da znaju da se ponasaju kao neko ko je zavrsio fakultet i treba da zna kako da svoj predmet predstavi djeci da ih malo zainteresuje i da im pridju eee ne znaju niti se trude ja sam vec treci put u prvi pa vrlo dobro znam o cemu pricam a Vi nemojte da se vrijedjate nisam mislila na sve nastavnike ali na 90% njih jesam i tvrdim da tu pedagogiju bolje znaju neki bez skole nego neki sa pet fakulteta

  2. Odlično ! A ne da deca jedna drugom zavide koje je bolje a koje slabije obučeno…Neki roditelji jednostavno ne mogu sa priuste deci skuplju ili ne tako cesto da im menjaju garderobu…Ovo je odavno trebalo.

  3. Opet podjela i ovdje pfff zašto striktno roze za djevojčice a za dječake bijela ili koja li je već ovo kombinacija? Zašto stereotipi? Radmila-Beka Nikočević je dobro navela i takve uniforme bi trebale i za muško i za žensko.

Leave a Reply