Đaci OŠ “Savo Pejanović” u Podgorici od sjutra u uniformama

Učenici Osnovne škole “Savo Pejanović” u Podgorici od sjutra će nositi uniforme odosno majke u rozoj i teget boji sa bijelim kombinacijama.

Prvacima ove škole, danas je ministar prosvjete Damir Šehović svečano uručio uniforme, u okviru pilot projekta Ministarstva.

Projektom se želi podstaći timski duh i percepcija djece o jednakosti u različitostima.

“Želim da afirmišem jednu novu politiku u Ministarstvu prosvjete politiku koja treba da kreira ambijent u kojem će se cijeniti znanje, koje neće zavisiti od društvenog i socijalnog statusa. Znanje koje će svima biti dostupno pod jednakim uslovima”, poručio je Šehović na svečanosti.

Foto: Vijesti

On je naveo da realizacijom ovog pilot projekta, želi da pokrene javnu debatu na temu uvođenja unformi u sistem obrazovanja u Crnoj Gori, po uzoru na razvijenije zemlje.

Prve uniforme podgoričkih osnovaca čine pamučne polo majice, kratkih i dugih rukava, i dukserice. Majice za djevojčice su u kombinaciji roze i bijele boje, dok će dječaci nositi majice teget i bijele boje, sa natpisom JU OŠ “Savo Pejanović”, Podgorica.

Đačke uniforme izradila je firma Pro file za po 24.017 eura.

Ove škola koja se nalazi u centru grada, jedna je od najstarijih osnovnih škola u glavnom gradu. Ima ukupno 562 učenika, koji nastavu pohađaju u 25 odjeljenja.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Svaka cast da su to uniforme ali ne vidim da su svi jednako obuceni. Ako se zeli postici jednakost u svakom pogledu onda se to postize strogim propisom kako djeca dolaze u skolu. Kako kosa mora biti vezana, nausnice i bilo kakav nakit strogo zabraniti, obuca i uniforma u potpunosti svima ista. A ne ovako jedne u suknjicama do koljena druge preko koljena, jedni u farmericama drugi u trenrkama. Molim Vas pogledajte kako to izgleda na Zapadu. Od glave do pete djeca su isto obucena. A da ne pominjem bijele majice za djecake, pa ni pola dana ne mogu izdrzati citave. Neko je odlucio da odmah proda pet puta po uniforma po djetetu da mogu svaki dan obuci cisto.

  2. Svaka cast da su to uniforme ali ne vidim da su svi jednako obuceni. Ako se zeli postici jednakost u svakom pogledu onda se to postize strogim propisom kako djeca dolaze u skolu. Kako kosa mora biti vezana, nausnice i bilo kakav nakit strogo zabraniti, obuca i uniforma u potpunosti svima ista. A ne ovako jedne u suknjicama do koljena druge preko koljena, jedni u farmericama drugi u trenrkama. Molim Vas pogledajte kako to izgleda na Zapadu. Od glave do pete djeca su isto obucena. A da ne pominjem bijele majice za djecake, pa ni pola dana ne mogu izdrzati citave. Neko je odlucio da odmah proda pet puta po uniforma po djetetu da mogu svaki dan obuci cisto.

  3. Meni ovo nije u redu, jer za sedam dana dobiju dvije svijetle ili tamne kosulje i skroz je nebitno da li se prljavstina vidi, bitnija je higijena i da mi roditelji poslije skole treba tu prvu da operemo i osusimo za sledeci dan. I da pomenem da moja djeca nose polovne stvarcice i da ponovo nije to ono sto nas razlikuje. Nekog razlikuje ono sto nosi, a nekog mozak i kreativnost.

Leave a Reply