3 važne životne lekcije koje drvene igračke uče našu djecu

Sponzorisana objava

Svaka istorijska epoha nudila je djeci svoje igračke. Platnene, porculanske, drvene, sve do mnoštva današnjih savremenih modela.

Uporedo sa razvojem društva, i igračke dobijaju nove oblike, nova značenja i svrhu. One se više ne koriste samo za zabavu, nego su porasle u prave edukativne materijale za djecu. Savremene igračke takođe predstavljaju i višestruku pomoć za roditelje, koji uz pomoć njih, mogu na zabavan i lak način pomoći djeci da razviju neke sposobnosti, nauče nove vještine i steknu brojna znanja.

Bez obzira na trenutak u vremenu, na zakone koji vladaju u industriji igračaka, na zamisli kreatora, ili na želje i potrebe kupaca – drvene igračke su uvjek lako pronalazile put do svojih ljubitelja i uvijek osvajale srca bezbroj mališana.

U čemu je njihova tajna i kako su to uspjele? Ili…

Zbog čega su drvene igračke tako posebne?

Zato što je drvo kao sirovina, oduvijek na usluzi čovjeku.

Čovjek je kroz istoriju uvijek posezao za drvetom, kao osnovnim materijalom za izradu svega što mu je bilo potrebno.

Zato što su trajnije od mnogih drugih.

Činjenica je da će dijete teško slomiti drveni autić.

Zato što su ponikle iz prirodne sredine.

Tako se putem zabave priroda useljava u sobu našeg mališana.

I zato, ako dajete svojim mališanima drvene igračke, ne samo da ćete im pokloniti dugotrajniji i jači predmet za igru, nego ćete im tim gestom pokloniti i sledeće, najvažnije životne lekcije koje igračke mogu pružiti. PINO ACTIVITY KOCKA

Pogledajte i Kako da naučite vaše dijete da se igra bez modernih uređaja 

  1. DODIR DRVETA JE DODIR PRIRODE

Nježnoj dječijoj koži će u toku igranja najviše prijati dodir prirodnih materijala. Dodir s drvenim igračkom je dodir prirodnog ambijenta, upoznavanje sa izvornom sirovinom – biljkom.

Osjećajući drvo pod svojim prstićima, dijete uči od najranijeg doba da je drvo prijatelj, da služi čovjeku u svim svojim oblicima i zaslužuje najveće poštovanje. Dijete će vremenom usvojiti svijest da čuvanje drvenih igračaka znači i čuvanje prirode.

DIJETE KOJE POŠTUJE DRVO DANAS,

POSTAJE ČOVJEK KOJI POŠTUJE PRIRODU SJUTRA.

  1. DRVENE IGRAČKE SU NAJBOLJI AMBASADORI EKOLOŠKE SVIJESTI ZA NAJMLAĐE

Roditelji koji svojoj djeci nude drvene igračke, u isto vrijeme im nude i najveće lekcije iz ekologije, tako potrebne savremenom svijetu.

Jer, drvena igračka je rođena u prirodi i njen prirodni kraj je usmjeren upravo tamo – ka izvorištu, mjestu gdje životni ciklus i počinje i završava.

Dajući drvene igračke djeci, učimo ih da se poštovanje planete ogleda isključivo pozajmljivanjem prirodnih resursa, a ne u sebičnom zagađivanju i eksploatisanju.

Jer, ekologija nije samo nauka, ekologija je način života. VOZIĆ PINO EXPRESS

DJECA KOJA ČUVAJU SVOJE DRVENE IGRAČKE SU NAŠI MALI-VELIKI EKOLOZI.

  1. PRIRODA JE JEDINO ŠTO JE IZVJESNO I VJEČNO

Mnoge stvari, ljudi, situacije, pojave i dešavanja – budu i prođu.

Priroda ostaje!

Mnoge ljepote vidimo, ali i brzo zamenimo novima.

Prirodne ljepote su vječne.

Mnoge igračke prođu kroz djetinjstvo naše djece, i mnoge od njih se vrlo brzo unište i zaborave.

Drvene igračke su najtrajnije od svih koje krase dječije sobe širom svijeta, vjekovima unazad. One su nježni naratori priča i bez izgovorene riječi, topli i nježni drugari koji u svojim godovima čuvaju uspomene djetinjstva.

PINO DRVENE IGRAČKE

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply