U aprilu renoviran dom sedmočlane porodice

prijeposlije

U akciji Osmijehom oboji dom 2016. koju realizuju Boje i lakovi Kameleon u saradnji sa Maximom, krajem aprila adaptiran je podstanarski dom Nevenke Pavićević, majke šestoro djece, koja zbog teške materijalne situacije nije bila u mogućnosti da finansira renoviranje dvije sobe u kojima boravi njih sedmoro, kao i vanjsko kupatilo koje je bilo prilično zapušteno.

„Kada smo odlučivali kojoj porodici treba pomoći tražili smo da to bude porodica sa više djece. Na predlog da to bude Nevenka bez dvoumljenja smo prihvatili i stupili u kontakt sa njom. Ona je jedna izuzetna, požrtvovana i hrabra žena, koja vodi računa o svojoj djeci, iako od materijalne pomoći koju prima to nije nimalo lako“, rekao je Mirko Raičević, suvlasnik Kameleona.

Prema njegovim riječima, stan u kojem borave majka i djeca je bio prilično zapušten, sa zidovima koji su bili vlažni i memljivi i koji dugo vremena nije krečen. Bilo je potrebno sanirati oštećenja na zidovima, zatim uraditi korekcije, gletovati i okrečiti. Stolarija i bravarija je takođe bila trošna, ali su iz Kameleona uspjeli da je u značajnoj mjeri saniraju. Nakon nekoliko dana radova Nevenka i djeca su mogli da uživaju u novom izgledu svoga doma.

Akcija Osmijehom oboji dom 2016. je nastavak istoimene kampanje od prošle godine, koja je izazvala veliku pažnju javnosti i nagrađena priznanjem za doprinos lokalnoj zajednici u oblasti filantropije. Ove godine Kameleon se popeo za stepenicu više i u saradnji sa Maximom, odlučio da deset domova porodica koje su u stanju socijalne i materijalne potrebe adaptira u značajno većoj mjeri.

U biranju porodica kojima Kameleon pomaže značajnu podršku daju pratioci  Facebook strane Boje i lakovi Kameleon, koji sugerišu one za koje smatraju da im je pomoć potrebna. Svi koji su zainteresovani mogu kontaktirati putem pomenute strane, telefonom ili na sajt bojeilakovikameleon.me. Prioritet u odabiru imaće porodice sa većim brojem djece, jer je Kamelon posvećen porodičnim vrijednostima i želi da pomogne prvenstveno djeci koja žive u nezdravim i nehigijenskim uslovima. Upravo iz tog razloga u Kameleonu je trajna akcija pod nazivom Baby popust koja podrazumijeva da sve trudnice imaju popust od najmanje 10% na čitav asortiman.

Akcija Osmijehom oboji dom 2016. će trajati do kraja oktobra i do tada će Kameleon i Maxima adaptirati domove još osam porodica.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply