Tata, da li sam lijepa?

lijepa

Roditeljstvo:

“Tata , da li sam lijepa?“

“Da . Ti si jako lijepa”.
“Tata, šta znači lijepa?“

“Lijepa znači mnogo stvari. U stvari, to znači različito za različite ljude. To je malkice teško da se definiše”.
“Kako znaš onda da sam lijepa?”

Evo šta sam želio sve da kažem:

Lijepa si jer si tako slatka. Zato što ti se okice šire i osmjehuješ se kad vidiš nešto što nikada nisi vidjela prije. Zato što ti se čelo nabora kada razmišljaš o nečemu tužnom. Zato što, kad si uzbuđena kad nešto radiš, širiš ručice kao da ćeš da poletiš iz sobe!  Jer, kada te pogledam u oči, vidim tvoju mamu, a to me podsjeti koliko se volimo. Zato što se pentraš na stvari na koje sigurno ne bi trebalo.

Ti si lijepa kad postavljaš pitanja. Lijepa si kad odgovorim, a onda postaviš odmah novo pitanje. Lijepa si kad nakriviš glavicu, začkiljiš se u mene i u nevjerici kažeš: “Da li je to stvarno ili se samo šališ?” Ti si lijepa kad se smiješ mojim odgovorima.

Tvoje lice je prelijepo kada poljubiš brata u čelo. Ručice su ti divne kada se propinju da uhvate moje, kada uzimaju stvari iz tvoje glavice i stavljaju ih na papir, i kada uzbuđenje pretvaraju u pljeskanje.Ručice su ti prelijepe kada njima zagrliš mamu, kada njima talasaš kroz vazduh dok plešeš, i kada položiš na njih glavicu dok ti čitam. Nožice su ti tako lijepe kada su u pokretu, kada se vrtiš i skakućeš.
Ti si lijepa i samo zato što postojiš. Zato što si tako živahna, tako radoznala. Lijepa si zato što sve dobro i lijepo na ovom svijetu uzmeš, provučeš ga kroz sebe, kroz tvoje uši i oči i usta i tijelo, vratiš meni pokretom, glasom, svim što učiniš. Ti si najlepša osoba koju znam.

A ono što sam zapravo rekao je:

“Ja to jednostavno znam”.

“O! OK! Hvala tata!”

Onda si otrčala, ruke iza tebe, noge ispod tebe, otvorenih očiju, suviše mlada da bi se brinula o tome da li si lijepa, ali toliko lijepa. Toliko, toliko lijepa.

Izvor: Pedijatar.rs

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply