Raspisan konkurs za javne predškolske ustanove

vrtic bp4
Javne predškolske ustanove ustanove u Crnoj Gori, izuzev u Baru, od danas upisuju djecu u svoje vaspitne jedinice za školsku 2015/2016. godinu, a roditeljima su ponuđene tri vrste programa, cjelodnevni, poludnevni i kraći odnosno program pripreme za školu.

Konkurs je otvoren narednih 15 dana.

U konkursima nije navedeno koliki je broj raspoloživih mjesta ali se navodi da ukoliko se prijavi veći broj djece od broja slobodnih mjesta upis će biti sproveden u skladu sa Pravilnikom o bližem načinu, postupku i kriterijumima upisa.

Roditelji čija djeca borave u ustanovama do dana objavljivanja konkursa, preuzimaće i predavati zahtjev za upis u vaspitnoj jedinica odnosno grupi u kojoj dijete boravi i potpisati odmah ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza za narednu školsku godinu od 8 do 13 sati.

Za roditelje djece iz Podgorice i Danilovgrada – Ukoliko dijete želi da upiše u vrtiće JPU “Đina Vrbica” roditelj dokumentaciju predaje na šalteru njihove jedinice Poletarac, u ulici “Radosava Burića” na Zabjelu od 8 do 13 sati. JPU “Ljubica Popović” primaće dokumentaciju u upravnoj zgradi u ulici “Arhitekte Milana Popovića” (iza Maše), a JPU “Irena Radović” iz Danilovgrada u istoimenom vrtiću u ulici “Lazara Đuroića” bb.

Za djecu koja se prvi put upisuju u ili su u toku ove školske godine ispisana iz javne predškolske ustanove potrebno je dostaviti:

  • uredno popunjen zahtjev za upis koji se dobija na šalteru ustanove);
  • izvod iz matične knjige rođenih (za djecu koja se prvi put upisuju);
  • potvrde o zaposlenju roditelja;
  • za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice – potvrda iz Centra za socijalni rad;
  • za samohrane roditelje – izvod iz matične knjige umrlih ili drugi dokaz koji potvrđuje taj status;
  • za djecu sa smetnjama/teškoćama u razvoju – rješenje o usmjerenju u posebni obrazovni program.

Za kraći odnosno program pripreme za školu za djecu od 5 godin koja nijesu uključena u cjelodnevni program, potreban je zahtjev za upis i izvod iz matične knjige rođenih djeteta.

Za djecu koja do kraja ove godine pune šest godina života, a nijesu se upisala u prvi razred osnovne škole, roditelji su dužni da dostave odluku Komisije osnovne škole o odlaganju početka školovanja.

Poludnevni programi koje će organizovati JPU “Đina Vrbica” trajaće od 7 do 12 i od 12 do 17 sati, a u JPU “Irena Radović” od od 7 do 13 sati. JPU “Ljubica Popović” nema takvu vrstu programa. “Đina Vrbica” će popodnevni program imati u vrtićima Zvončić, Bubamara, “Jelena Ćetković”, “Đina Vrbica” i Poletarac, JPU “Ljubica Popović” u istoimenoj jedinici, zatim u Pčelici, Suncokrilima, Suncu i Bajci.

Ugovori o međusobnim pravima i obvezama između roditelja djece koja se prvi put upisuju ili su u toku ove školske godine ispisana i ustanove, će se potpisivati deset dana nakon objavljivanja konačne liste rezultata upisa na oglasnim tablama ustanova.

Javna predškolska ustanova ‘’Vukosava Ivanović Mašanović”iz Bara je već završila sa upisom djece.

 

Djinavrbica

ljubicapoopvic

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Moram da pohvalim do neba to sto je do te mjere pojednostavljen upis djece. Prvi put se sve dogadja u mjestu gdje dovede dijete, bez hrpe dokumentacije …daji vam papire potpisete i gotovo! Za dva minuta! Bez odlzaka na druga mjesta, bez stresa od rokova za potpisivnje ugovora…itd. Veliko BRAVO!

Leave a Reply