Elektronski dnevnici dostupni roditeljima

dnevnikMinistarstvo prosvjete kreiralo je portal za roditelje www.ocjene.edu.me koji roditeljima omogućava da prate ocjene, izostanke i vladanje svog djeteta.

Portal, takođe, omogućava komunikaciju roditelja sa odjeljenskim starješinom i nudi informacije o zakazanim roditeljskim sastancima, kao i druga obavještenja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Za prijavljivanje na portal roditelji od odjeljenskog starješine dobijaju korisničko ime i lozinku čije unošenje im obezbjeđuje pristup informacijama o djetetu, koje su evidentirane u MEIS aplikaciji.

Prilikom pristupa portal roditelju su dostupne samo informacije koje se odnose na njegovo dijete.

Iz Ministarstva prosvjete je pojašnjeno da portal nudi pregled svih ocjena po nastavnim predmetima (usmeni odgovori, pismeni i kontrolni zadaci, konačna ocjena itd.) uz podatke o tome kada je ocjena evidentirana u MEIS aplikaciji. Za svaki nastavni predmet postoji i hronološki pregled ocjena, kao i prosječna ocjena.

Putem portala roditelj se može informisati o vladanju, izostancima i ocjenama sa eksternog testiranja. Dio portala pod nazivom Saradnja sa roditeljima namijenjen je za informisanje o terminima roditeljskih sastanaka, planiranim izletima, ekskurzijama i sličnim opštim obavještenjima.

Dio portala Kontakt planiran je za komunikaciju roditelja i odjeljenskog starješine tako da roditelj odjeljenskom starješini može postaviti pitanje na koji će odgovor dobiti putem e-maila.

Portal za roditelje kreiran je u okviru MEIS projekta (Montenegrin Education Information System – Informacioni system obrazovanje Crne Gore) i prvi put je predstavljen na INFOFEST-u, 29. septembra 2014. godine, kada je i počela njegova primjena.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply