Izvod iz knjige rođenih nije potreban ni za upis u srednje škole

upis1Polumaturantima za upis u srednju školu neće biti potreban Izvod iz matične knjige rođenih, saopšteno je danas iz ministarstava unutrašnjih poslova i prosvjete. i objašnjeno da na taj način žele da budućim srednjoškolcima olakšaju upis u školu.

Sve neophodne podatke u vezi sa rođenjem i crnogorskim državljanstvom, škole će, preko Ministarstva prosvjete, dobijati od MUP-a po službenoj dužnosti.

.”Naša težnja je da budemo pravi servis svim crnogorskim građanima, ne samo polumaturantima i da svuda gdje možemo pojednostavimo procedure”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a i Ministarstva prosvjete podsjećaju maturante i sve one koji žele da budu studenti, da ni njima za upis na fakultete nije potreban Izvod iz matične knjige rođenih ili Uvjerenje o državljanstvu zbog toga što je biometrijska lična karta, koju po zakonu moraju da imaju, dokaz o državljanstvu.

“Uz drugu neophodnu dokumentaciju koju fakulteti traže za upis, dovoljno je dostaviti ovjerenu kopiju biometrijske lične karte”, pojašnjeno je ministarstava.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply