Privatnost i misterioznost – dijete Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

beba skorpijaIzreka Tiha voda brijeg roni savršen je opis vašeg sina ili ćerke rođenih u znaku Škorpije. Iako njihova spoljašnjost može ukazivati na smirenost, puno toga se krije ispod površine. Kao roditelj nikada neće saznati i shvatiti šta sve muči vašu mali Škorpiju jer ova djeca rijetko žele da otkrivaju takve detalje o sebi.

Djeca Škorpije znaju šta žele, veoma su strastveni i veoma burno reaguju. Imaju potrebu da budu u sigurnom okruženju zbog čega vole da kontrolišu i sebe i druge. Snažna i dugotrajna emotivna povezanost je jedna od njihovih primarnih potreba, ali mogu konstatno testirati dugotrajnost te veze, često ni ne shvatajući da to rade.

Vaše dijete Škorpija može se transformisati velikom brzinom u nježnu dušu, ali i pokazivati ravnodušnost, ili izgledati kao da je izuzetno posvećeno, ali i opsesivno, da iskazuje ogromnu količinu ljubavi ali i da manipuliše.

Škorpije posjeduju širok spektar i dubinu osjećanja, da možete  pomisliti da vaše dijete pokazuje samo krajnosti emocija, što ćete lakše razumjeti ako sa vama podijeli svoje tajne.

Škorpije privlače misterije života i vješti su u razumijevanje drugih. Mogu voljeti da čitaju priče sa neizvjesnim krajem ili da gledaju horor filmove još dok su mali. Teže ka kompleksnim prijateljstvima, koja su dugotrajna.

Djeca Škorpije će veoma lako „upasti“ u opsesivno osvetoljubivo i ponašanje kojim žele da kontrolišu druge, zato se potrudite da ih naučite o važnostima praštanja kao i da izgrade skladne odnose sa drugim ljudima.

Ukoliko ih usmjeravate oprezno, možete pomoći vašim škorpijama da razviju interesovanja od kojih će koristi imati cijeli svijet,  ako se fokusiraju i sa sobom ponesu snagu volje i odlučnost koju posjeduju.

Dok su bebe, Škorpije liče na novogodišnje prskalice. Rođene su sa ogromnim brojem talenata i spremni za borbu. Mirni i uzvrpoljeni u jednom minutu, neodoljivo se osmjehuju, i vrte vas oko malog prsta.

Imaju tendenciju da budu introvertni pa se nemojte iznenaditi ako vaša Škorpija preferira da se igra sama satima i ako uživa samo u društvu omiljenog prijatelja ili brata/sestre. Ako je vaša Škorpija neuobičajeno mirna ili ne želi da razgovara sa vama, pokušajte da sa njom porazgovarate bez osuđivanja i dozolite da vam kaže šta se dešava. Mogu biti nevjerovatno intuitivni, i možete saznati nešto novo o sebi u toku tog razgovora.

Vrijeme za igru:

*Ovaj znak je posebno talentovan za umjetnost i muziku. Dajte im još u ranoj dobi igračke instrumente i setove za izradu igračaka i zabavljaće se satima.

* Vole da se nadmeću i takmiče pa ih uključite u aktivnosti i takmičenja gdje mogu da zablistaju kao pojedinci.

* Kao znak kojim upravlja transformacija, mnoge Škorpije vole da imaju alter ego. Dajte im puno kostima da se maskiraju, a iznenadićete se kako umiju da imitiraju njihove omiljene tv likove i kopiraju akcente. Ako želite da ih naučite strani jezik vrlo brzo će pamtiti od malena.

* Djevojčice Škorpije posvećeno prate modne trendove, i nemojte se iznenaditi ako ne budu željele da učestvuju u igrama u kojima mogu da isprljaju svoju garderobu.

* Kao vodeni znak preferiraju sportove u vodi poput plivanja, ronjenja ili veslanja. Možete ih upisati na časove plivanja rano.

*Izuzetno intuitivne, Škorpije veoma lako utiču na energiju drugih ljudi. Nemojte ih forsirati da treniraju timske sportove ili da budu dio grupa bilo koje vrste.  Osobenjaci su i sami će tražiti prijatelje.

Savjeti za roditelje:

*Posvetite im vrijeme – jedan na jedan. Škorpije imaju ljubomornu crtu, pa ako se osjećaju zapostavljeno ili pomisle da je njihov brat ili sestra favorizovan sigurno će negodovati.

Jedno upozorenje: Ova djeca mogu biti izuzetno lukava. Nemojte dozvoliti da vas imanipulišu i da na kraju vi njih favorizujete.

*Škorpije imaju nevjerovatnu memoriju i sjetiće se svakog ignorisanja i svađe iz svog djetinjstva. Pokušajte da u domu održavate mirnu i stabilnu atmosferu koliko god ste u moućnosti da biste izbjegli trošenje bogatstva na odlaske kod psihologa kada budu tinejdžeri.

* Nagradite ih kada odluče da podijele sa nekim nešto. Škorpije mogu biti nevjerovatno posesivne, toliko da ćete iz njihovih usta svako malo čuti: „To je moje“. Pohvalite ih svaki put kada nešto daju bratu ili sestri.

* Škoprije vole da imaju svoje favorite – omiljenu igračku, hranu, prijatelje… Zapamtite šta su njihovi favoriti ako želite da im zadržite pažnju (bebe mogu provesti sate gledajući i muzičku vrtšeku iznad glave dok leže u krevetiću.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply