Počela gradnja novog vrtića u Bijelom Polju

vrticBPU Bijelom Polju je u srijedu počela gradnja novog objekta dječjeg vrtića u ulici „Lenke Jurišević“ koji će biti završen za šest do 12 mjeseci.

Površina objekta javne predškolske ustanove „Dušo Basekić vrijednog 1,6 miliona eura, je oko 1,3 hiljada kvadrata, a moći će da primi 200 djece.

Imaće modernu kuhinju i pokretnu trpezariju, koja sa holom može da se transformiše u prostor za izložbe i takmičenja. Predviđene su i prostorije za triažne sestre i stručne saradnike, biblioteku, magacin, pult za grijanje.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Aleksandar Žurić kazao je na postavljanju kamena temeljca u srijedu da će novi objekat riješiti problem najmlađe populacije u tom gradu.

„Imaćemo još jedan objekat moderan funkcije i namjene. Prethodni objekat koji smo nedavno otvorili je po mnogo čemu specifičan, veoma funkcionalan i iznad svega lijep i kvalitetno urađen. Nadam se da ni ovaj projekat neće zaostajati po izgledu i funkcionalnosti za objektom u Pruškoj“, kazao je Žurić.

Objekat finansira Direkcija javnih radova Crne Gore, u partnerstvu sa Opštinom Bijelo Polje, a jedan segment će obezbijediti resorno Ministarstvo.

Ministar prosvjete Slavoljub Stijepović je naveo da je jedna od reformskih mjera sistema obrazovanja stvaranje što boljih, optimalnih evropskih uslova za učenje, boravak i rad djece predškolskog uzrasta, đaka, studenata, nastavnika i profesora.

„Zato i pokušavamo da na teritoriji države stvorimo podjednake uslove za to. Bijelo Polje najbolji primjer i dokaz naše brige o građanima širom naše države i o tome kako se realizuje politika regionalnog razvoja“, rekao je Stijepović.

Direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković je objasnio da su radovi na novom objektu vrtića u ulici „Lenke Jurišević“ zapravo počeli prije desetak dana, rušenjem starog objekta.

U Bijelom Polju je krajem septembra otvoren novi vrtić javne predškolske ustanove „Dušo Basekić” površine preko dvije hiljade kvadrata. Novi savremeni objekat nalazi se u Pruškoj, a izgrađen je preko da miliona eura vrijednom donacijom Vlade Azerbejdžana.

Izvor: sajt Opštine Bijelo Polje

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply