U Dječijoj sedmici za mališane Tivta obrazovno-zabavni program

djecija nedljeaNevladina organizacij Djeca Tivta – Dječji savez i kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro obilježavaju od danas do petka Dječiju  sedmicu, koja se organizuje pod motom Stazom sunca i djetinjstva.

Kako je najavljeno iz Porto Montenegra, mališane iz Tivta očekuje čitav niz obrazovno-zabavnih programa, kroz saradnju sa tivatskim obrazovnim ustanovama.

Predstavnici Dječjeg Saveza i Porto Montenegra, danas će obići više od 220 đaka prvaka tivatskih osnovnih škola, i uručiti im sveske i olovke za njihova prva ispisana slova, a Dječji savez muzički CD sa numerama sa festivala Naša radost.

Svoju kreativnost đaci prvaci će ispoljiti i kroz radionicu Morska crtanka za đake prvake  sjutra u 13 sati, na platou ispred Podmornice P-821 Heroj, ali i oslikavanjem male diverzantske podmornice P-912 Una.

Podmornica P-821Za učenike šestih razreda tokom cijele Dječje sedmice, biće organizovana posjeta Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru i Podmornici P- 821 Heroj, kako bi upoznali lokalnu istoriju pomorstva i podmorničarstva, kroz iskustveni doživljaj nastavnih jedinica, i van učionice.

Posjetioci Zbirke pomorskog nasljeđa uživaće i u izložbi likovnih radova, na temu More i pomorstvo, učenika četvrtih razreda osnovnih škola i Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply