Počinje Međunarodni festival lutkarstva

Festival lutkarstva-BB-30x40cm-priprema za stampuDrugi Međunarodni festival lutkarstva biće otvoren danas u 20 sati u Kulturno informativnom centru „Budo Tomović”.

Festival, koji će trajati do 8. septembra otvoriće direktor Festivala, glumac i režiser lutkarstva Davor Dragojević.

Pored Podgorice, kao centralnog mjesta održavanja, u okviru Festivala će se odigrati po jedna predstava u Nikšiću i Herceg Novom.

Ove godine, predstaviće se četiri pozorišta iz četiri zemlje – Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije, sa predstavama koje su, višestruko nagrađivane na međunarodnim festivalima.

Kao i prošle godine, sve predstave u Podgorici biće odigrane u KIC-u u dva termina – 18 i 20 sati izuzev Crvenkapa koja će ga otvoriti u 20. Ulaz na sve predstave je besplatan.

U petak će roditelji i djeca imati priliku da odgledaju Labudovo jezero, Dečjeg pozorišta iz Kragujevca, a u subotu Snjeguljicu, Mini teatra iz Ljubljane.

Posljednjeg dana Festivala predviđena je predstava Makedonska prikazna, Teatra za deca i mladinci iz Skoplja.

Labudovo jezero će Nikšićani imati priliku da pogledaju u nedjelju u 13 sati na Sceni 213, a građani Herceg Novog Makedonsku prikaznu u 19 sati u Dvorani park.

Festival je takmičarskog karaktera, a ocjenjivaće ga međunarodni žiri u sastavu Marta Aroksalaši – glumica i direktorica Dečjeg pozorišta Subotica, Hristina Nedeva – scenografkinja iz Sofije Jelena Nenezić Rakočević glumica iz Crne Gore.

O nagradi Dječjeg žirija odlučivaće podgorički osnovci, polaznici Školice glume DC KLUB – Andrej  Dlabač, Andrija Vojinović, Anja Bukvić, Bodin Šaranović, Darja Miljanić, Dina Nikolić, Iva Burić, Kristina Vujičić, Ksenija Brinić, Lea Bulatović, Maja Plazinić, Marija Jovićević, Matija Đaletić, Mia Bulatović, Novak Nikolić, Petar Radusinović, Tara Popović i Viktor Dlabač.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply