Stvoren za komfor, ne i za brzinu – dijete Bik (20. april – 20. Maj)

dijete bikSo zemlje – to je vaša beba Bik u svojoj suštini. Čak i kao odojče, dijete Bik je milo, nježno i umiljato. Uz to, nastoje da budu i čvrsti i srdačni.

Djeca Bikovi uživaju u prirodi – izvodite vašu bebu napolje što je prije moguće. Starije dijete Bik često uživa u maloj bašti, kućnoj biljci ili životinji o kojoj se brine, i prilično je posvećeno svojim obavezama.

Dijete Bik se upoznaje sa svijetom oko sebe uz pomoć svojih čula: sviđa mu se kakvog su stvari ukusa, mirisa, zvuka i oblika. Od momenta kada se rode uživaju u hrani i vole da jedu. S druge strane, velika je vjerovatnoća da će sastaviti neku svoju prilično kratku listu hrane koju preferiraju i tvrdoglavo odbijati da probaju bilo šta novo. Ako je tako ne brinite. Smireno im ponudite zdravu hranu i oni će na kraju posustati. Ali izbjegavajte da im nudite za užinu slatke obroke, jer to sputavati njihov urođeni zdravi apetit.

Čak i dok su mali, djeca Bikovi su praktični i dobro se snalaze sa novcem. Primarna potreba Bikova svih godina je sigurnost. Bebe Bikovi vole da su umotane u pelene i da ih neko stalno drži kako bi se osjećale sigurno. Neka djeca Bikovi su stalno u naručju roditelja, dok se druga vežu za neko ćebence…. Neka vaša ljubav  bude njihovo utočište.

Djeca Bikovi su usporena. Ustvari, njihova usporenost je očigledna – zbog čega vam kao roditelju treba vremena da se priviknete na njihov raspred. Ne planirajte previše aktivnosti u toku dana i ne očekujte da će dijete Bik uhvatiti brži ritam. To se jednostavno neće dogoditi.

Nema potrebe da ljuljate vašu bebu Bika da biste je uspavali. Oni su djeca koja spavanje pretvaraju u umjetničku formu. Budite pripravni kada ogladne, umorni su ili spremni za igru inače će početi da vrište da bi privukli vašu pažnju. Vole da isprobavaju garderobu i sređuju se, oblače mornarska odijela i haljine sa karnerima, i non stop presvlače. Ipak možete računati da će garderobu držati urednom,ali i da će imati faze neukrotivog ponašanja. Sa njihovim malim šakama i stopalima vole da udaraju i šutiraju. Dajte im mekane ili igračke na naduvavanje da niko ne bi završio u modricama.

Igranje:

* Odvedite ih u park. Bik je jedan od zemljanih znakova i ova djeca vole da provode vrijeme napolju. Neka treniraju sport koji se igra na otvorenom kada budu dovoljno veliki za to.

* Bebe bikovi su muzikalni, pa im obezbijedite igračke instrumente. Možda će posebno voljeti udaranje u bubnjeve ili pjevanje. Lako vam, se može desiti da kod svog malog bika otrkijete talenata za pjevanje. Takođe vole da slušaju muziku i da im se pjeva.

* Bikovi vole da da se elegantno prevrću sa stilom. Ako ste previše umorni da ih vozite u kolicima uživaće i u vožnji u malom električnom automobilu.

* Privrženi su porodici i posesivni Bikovi najviše vole da se igraju sa svojom braćom i sestrama. Ako je vaš Bik jedinac organizujte mu redovno druženje sa drugim djetetom da bi osjetio nešto slično rodbinskoj vezi.

Savjeti za roditelje:

* Naučite ih pravilima u vezi udaranja drugih i nemojte im se smijati dok to rade. Djeca Bikovi vole da udaraju i šutirajuali moraju da znaju da takve radnje mogu nekome da naude.

* Njihovo lijeno ponašanje sasijecite u korijenu dok su još mali. Ovaj znak voli da se osjeća korisnim, pa im dajte da odrađuju neke sitne kućne poslove što prije možete. Osjećaj uvažavanja ih motiviše, pa im stavite do znanja koliko njihova pomoć u kući doprinosi porodici. Korisite sistem nagrađivanja oprezno da ne bi očekivali vrijede nagrade i kada „prst pomjere“.

* Bebe Bikovi više od svih ostalih horoskopskih zanakova vole da sisaju palac. Ovo su bebe koje obožavaju da stavljaju stvari u usta. Razmislite dva puta prije nego im ponudite varalicu. Iako ih može „utišati“ takođe može postati i izuzetno teška navika od koje se neće lako otarasiti.

*Bikovi znaju biti tvrdoglavi, pa neka roditeljska pravila budu jednostavna i jasna. Tehnika „pokvarene trake“ je dobar način za disciplinovanje ove djece. Ako ne slušaju, nastavite da ponavljate isto pravilo opet i opet (a da ostanete smireni) i vaš Bik će ispuniti vašu želju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply