Učenik povrijeđen u tuči van životne opasnosti

hitna pomocZdravstveno stanje sedamnaestogodišnjeg učenika podgoričke Ekonomske škole, D. R. povrijeđenog sinoć u tuči koja se oko 20 časova dogodila iza podgoričke Gimnazije, je stabilno i van je životne opasnosti.

Vijestima je iz Urgentnog bloka pojašnjeno da je D. R. uboden oštrim predmetom tri puta u predijelu leđa, kao i da je nakon optervacije zadržan je u Kliničkom centru na dalje liječenje.

Srednjoškolac je, prema informacijama iz Uprave policije povrijeđen u zakazanoj, masovnoj tuči između Gimazijalaca i učenika Ekonomske i Trgovinske škole. Zbog tuče je sinoć na saslušanje u Podgorički centar bezbjednosti, privedeno više učenika te tri škole.

“Policijske patrole sinoć su, oko 19.45, iza Gimnazije zatekli oko 30 srednjoškolaca koji su se tukli. Sa lica mjesta je privedeno 12-13 njih, a nakon saslušanja utvrdićemo što se tačno desilo”, kazao je sagovornik Vijesti iz policije.

Direktor Gimnazije “Slobodan Škerović”, Radiša Šćekić, je rekao da prema njegovim saznanjima tuča nije vezana za tu školu.

Njegov pomoćnik je oko 19.45 časova primijetio da se iza zgrade Gimnazije okupila veća grupa mladića i o tome je obavijestio policiju.

“Prema našim saznanjima, tuča nije vezana za Gimnaziju, ali to nije ni bitno. Jedan učenik je povrijeđen, prema informacijama koje imam to je učenik Ekonomske škole, ali uopšte nije bitno da li su to učenici ove ili neke druge škole. To je čin koji nikako ne opravdavam, jer su sve to naši đaci”, dodao je Šćekić.

Nekoliko očevidaca jurnjave koja je trajala po kvartu ispod Gorice kazalo je listu Pobjeda da su prostor oko KIC-a „Budo Tomović“, dvorište škole i okolni parkinzi skoro15-20 minuta bili poprište naknadnih sporadičnih okršaja, gužve, a potom i opšte bježanije kada su se pojavili članovi interventne policijske jedinice.

U Podgorici se samo prije sedam dana odigrala masovna tuča osnovaca dvije podgoričke škole. Nakon tuče nekoliko dana trajalo je svojevrsno vanredno stanje zbog najave novog okršaja. Obračun više desetina osnovaca iz starijih razreda škola „Maksim Gorki“ i „Štampar Makarije“ prozvan je „Fejsbuk tuča“, jer se okršaj zakazao i rasplamsao preko ove društvene mreže.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply