Udruženje Roditelji na regionalnoj Konferenciji edukatora

Udruženje Roditelji predstavilo je svoje aktivnosti I sistem rada na 4. regionalnoj Konferenciji edukatora u Neumu, na kojoj se okupilo oko 250 nastavnika i predstavnika nevladinih organizacija koje se bave djecom i ranjivim društvenim grupama.

Udruženje Roditelji bilo je jedno od dvije organizacije predstavnika roditelja na Konferenciji koja je održana od 29. avgusta do 1. septembra, a učešće naše predstavnice organizovano je uz pomoć Fonda za aktivno građanstvo.

Predstavnica udruženja Ana Vujnović predstavila je udruženje prezentacijom  ”Roditelji u akciji – Online zajednica roditelja”.

Ona je prezentovala sistem rada od ideje i inicijative, koja se rađa na forumu portala Roditelji.me, do realizacije akcije i pomaganja u sprovođenju različitih projekata. Počevši od sporih, ali ipak vidljivih promjena u uslovima u podgoričkom porodilištu, preko inicijative za poboljšanje uslova u vrtićima, pružanje podrške u dojenju i organizovanju humanitarnih akcija za prikupljanje odjeće i obuće i igračaka.

Tema ovogodišnje konferencije je bila promjena, i u skladu sa tim preciziranje što svaki pojedinac ili udruženja, predstavnici civilnog sektora, nastavnici ili roditelji, mogu da promijene u društvu kako bi bilo što bolje mjesto za odrastanje, rast i razvoj svakog deteta.

Slogan konferencije je bio “Hoću, mogu, mijenjam”, koji je upravo opisao zamisao svih nas koji smo se okupili u udruženju Roditelj i koji već godinu kroz brojne inicijative i akcije pokušavamo da stvorimo uslove dostojne svakog deteta.

Na konferenciji je obećano je još puno malih i velikih akcija, a organizator je na osnovu predloženih ideja pokrenuo novi sajt www.dobreprice.com koji će sakupiti predloge inicijativa koje svako od nas može pozajmiti i pokrenuti u svojoj sredini.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply