Nestabilan san bebe

PITANJE od Dubravke:

Poštovani, hvala Vam na osnivanju ovakvog portala koji  je bio jako neophodan za nas mlade mame. Pratim i član sam od prvog Vašeg medijskog nastupa na IN-tv. Moje pitanje je jako komlikovano. Imam bebicu od godinu i po, koja je jako nemirna, mada prošli mjesec je bila nešto bolja ali je opet počela da kenjka uveče. Plače, a spava, uzmem je u narjučje ali hoće krevet, pokazuje rukom.. Kad je pitam gdje je boli sama mi pokaže kažiprstom na zub, ali to sve dok spava. Prosli mjesec je nekih 15 dana povraćala svakodnevno ali nije imala temperaturu i stolica joj je bila uredna . Vodila sam je kod izabranog doktora. Oni nijesu znali šta je pa su joj dali antibiotik od kojeg je 3 puta dnevno povraćala .. Mada je to prošlo samo od sebe.. Ne znam šta da radim zbog tog neredovnog spavanja uvece i kenjkanja, mada je isto tako jako aktivna i dosta nervozna.

ODGOVOR od dr Nine Mandić, PZU Doktorica Mica:

Djeca u uzrastu od jedne do dvije godine često imaju nestabilan san jer intenzivno sanjaju i to ne bi trebalo previše da Vas brine ukoliko se ne nastavi i kasnije i ukoliko se ovaj problem ne produbi.
Priča o nemirnom noćnom snu ne bi trebalo da ima veze s dugotrajnim i učestalim povraćanjem koje je, kako sam shvatila, sada  iščezlo.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply