Krivična prijava zbog napada na dječaka

Uprava policije saopštila je da je identifikovana osoba koja je, kako se sumnja, na dječijem igralištu na Žabljaku udarila maloljetnu osobu. Saopšteno je da se B.G. (45) sa Žabljaka, sumnjiči da je juče oko 14 časova na dječijem igralištu u tom gradu fizički napao jedanaestogodišnjaka.

“Policija je na Žabljaku preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti u odnosu na video snimak objavljen na jednoj društvenoj mreži, a na kojem se vidi da na javnom mjestu u tom gradu nepoznato lice zadaje udarac maloljetnom licu. Pripadnici policije su kroz svoje aktivnosti došli do sumnje da je nepoznato lice B.G. (45) sa Žabljaka, a koji je, kako se sumnja, juče oko 14 časova na dječijem igralištu u tom gradu fizički napao jedanaestogodišnjeg oštećenog. Postupajući tužilac se izjasnio da se u radnjama B.G. stiču elementi krivičnog djela zlostavljanje, te je naložio podnošenje prijave protiv osumnjičenog, u redovnom postupku”, navodi se u saopštenju policije.

Video snimak objavila je i Facebook stranica Romski savjet, koja je reagovala jer tvrdi da su u pitanju romska djeca.

Oni su naveli da je B.G. profesor.

„Najoštrije osuđujemo nasilje nad bilo kojom djecom i pozivamo građane da umjesto nasilja prema romskoj djeci insistiraju na odgovornom i profesionalnom radu sistemskih institucija. Umjesto da bijete romsku djecu, insistirajte da institucije rade svoj posao. Tako ćete najbolje podržati budućnost te djece”, naveli su iz Romskog savjeta.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply