U toku prijave za drugi krug online takmičenja u programiranju

Drugi krug online takmičenja u programiranju , koje kompanija DoMEn organizuje svake godine, biće održano 12. marta, a u toku su prijave. Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola, bez obzira da li su učestvovali u dosadašnjem toku takmičenja.

Prvi krug DoMEn kupa završen je prethodnog mjeseca, ali ono nije uslov za nastavak takmičenja. Način prijave isti je kao i u prethodnom kolu – popunjavanjem prijavnog formulara na ovom LINKU.

„Još uvijek možeš pokazati koliko znaš i zato te ohrabrujemo da se prijaviš i učestvuješ u nastavku ovog takmičenja“, poručuju iz kompanije doMEn.

Takmičenje se odvija kroz četiri kola, a u svakom takmičari sakupljaju određeni broj poena u skladu sa brojem tačno urađenih zadaka. Konačnog šampiona DoMEn kupa određuje ukupan broj poena sakupljenih u sva četiri kola.

Mladi programeri koji su se prijavili za prvo kolo, ali se na kraju (iz nekog razloga) nijesu takmičili, i dalje mogu da učestvuju.  

„Ne morate da brinete zato što u preostala tri kola i za vas važe ista pravila kao za one koji se tek sada prijave, kao i za one koji su možda učestvovali, ali na kraju odlučili da ne pošalju rješenja jer nisu bili u potpunosti zadovoljni“, poručuju učesnicima iz kompanije doMEn.

Osnovci i srednjoškolci će se, kao i do sada, takmičiti u odvojenim grupama, pa će zadaci biti prilagođeni njihovom uzrastu i nivou znanja.

„Ukoliko nisi bio/la dio prvog kola, još uvijek se možeš prijaviti i za tebe će biti napravljen nalog uz pomoć kojeg ćeš se ravnopravno, sa ostalim mladim programerima, takmičiti u preostala tri kola”, naveli su iz dOMen-a.

Za najuspješnije mlade programere predviđene su nagrade, a više detalja o takmičenju zainteresovani mogu dobiti kontaktom na info@stemedukacija.me ili na Facebook ili Instagram profil.

Takmičenje DoMEn kup od 2018. godine tradicionalno organizuju kompanija doMEn i Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply