Školski sportski raspust od danas na sedam lokacija

Manifestacija Školski sportski raspust, posvećena predškolcima i osnovcima, zvanično počinje danas i trajaće mjesec dana na sedam različitih lokacija u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, dan kasnije počeće Fitnes dani Podgorice.

„Sigurno smo da ćemo kao i prethodnih godina okupiti djecu, uključiti ih u sportske aktivnosti i na taj način ih natjerati da razvijaju ljubav prema sportu, zdravim stilovima života i aktivnom provođenju slobodnog vremena“, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Navodi se da će manifestacija, koja će peti put okupiti djecu, biti održana na lokacijama:

Capital Plaza – Smart Gym (samo za predškolski uzrast, 2 puta sedmično, poslije podne – ponedjeljak i srijeda od 16 do 18 sati);

Brdo Gorica – Avanturistički park (3 puta sedmično, prije podne – ponedjeljak, srijeda i petak od 9 do 11);

SC Morača, otvoreni tereni za mali fudbal (3 puta sedmično, poslije podne – utorak, srijeda i subota od 19.30 do 21 sat);

Zlatica (balon sala Cross, kod Trim staze – 2 puta sedmično, ujutro i popodne – Srijeda i petak – od 8 do 10 i od 19 do 21 sat);

Stari aerodrom (balon sala, OŠ Pavle Rovinski – 2 puta sedmično, ujutro i popodne – ponedjeljak i srijeda – od 9 do 11 i 18 do 20 sati);

Preko Morače (balon sala, OŠ Štampar Makarije – 2 puta sedmično, ujutro i popodne – utorak i četvrtak – od 8 do 10h i od 18 do 20 sati) i

Masline (balon sala Dadex (za tenis, OŠ Vladimir Nazor – 2 puta sedmično, ujutro i popodne – ponedjeljak i četvrtak – od 8 do 10h i 16 do 18 sati).

Iz Sekretarijata je saopšteno da svi zainteresovani osnovci mogu da se jave na ovim lokacijama u navedenim terminima i danima, dok je Smart gym predviđen samo za djecu predškolskog uzrasta.

Fitnes dani Podgorice je manifestacija koja se organizuje drugi put, od 20. jula u izmijenjenom obliku u odnosu na prošlu, a u saradnji sa Star Fitness centrom.

„Prošle godine promovisali smo naše parkove i trgove, a ove godine treniramo na Stadionu malih sportova, u utorak 20. i 27. jula (19.30 -20.30h) i na otvorenom bazenu SC Morača u četvrtak 22. i 29. jula (20.30-21.30h)“, saopšteno je iz Sekretarijata.

Navodi se da su svi ponuđeni sadržaji besplatni i da će sve sportske aktivnosti biti sprovedene uz koordinaciju profesora fizičkog vaspitanja i licenciranih trenera.

„Oni su zaduženi da organizuju i osmisle aktivnosti i prilagode ih uzrastu, veličini grupe, kao i željama samih učesnika“, zaključeno je iz Sekretarijata.

Izvor: Mina

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply