Likovni konkurs za osnovce u čast učesnika Olimpijade

Učenici osnovnih škola u prilici su da do sredine juna učestvuju na likovnom konkursu koji pod sloganom “Igraj za svoj tim, igraj za svoju školu” organizuje Crnogorski olimpijski komitet.

I ovo likovno takmičenje dio je aktivnosti COK-a na promociji naših učesnika Olimpijskih igara, koje će od 23. jula do 8. avgusta biti održane u Tokiju.

“Crnogorski olimpijski tim ima već kvalifikovanih 27 sportista, 14 rukometašica, 12 vaterpolista i jedriličara Milivoja Dukića, a do kraja kvalifikacionog ciklusa očekujemo da će naši atletičari, teniseri i plivači  uspjeti da se domognu veoma zahtjevne olimpijske norme. U susret Olimpijskim igrama u Tokiju, COK je osmislio više promotivnih aktivnosti koje imaju za cilj promociju naših olimpijaca, olimpijskih vrijednosti, kao i pravljenje dobre navijačke atmosfere, uvijek vodeći računa da period prije Igara iskoristi i za edukaciju djece”, naveli su iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Prema pravilima likovnog konkursa, koji je otvoren do 15. juna, djeca mogu slati radove na više tema: Krug – Simbol vječnosti, Olimpizam – spoj sporta i kulture, Olimpizam – ravnoteža tijela, uma i volje, Važna stvar u životu nije pobjeda već borba, Olimpijski duh nije vlasništvo niti jedne rase niti jedne godine, Brže, više, jače, Olimpijski tim Crne Gore – strast koja nas spaja ili Tokyo 2020.

Iz COK-a su naveli da rad treba da bude inspirisan temom, ali i učešćem crnogorskih sportista na OI, a više informacija o načinu učestvovanja može se naći na linku http://www.cok.me/igraj-za-svoj-tim-igraj-za-svoju-skolu/. Biće izabrani najbolji radovi u četiri kategorije, a nagrade kako za djecu tako i škole obezbjediće COK i Jugopetrol AD – EKO benzinske stanice zvanično gorivo Olimpijskog tima.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply