Roditelji iz Grahova žele igralište za svoju djecu

Roditelji djece iz mjesta Grahovo, nadomak Nikšića, pokrenuli su akciju prikupljanja novca za pravljenje igrališta. Mjesna zajednica je već podržala ovu inicijativu i odlučila na kojoj će parceli biti postavljen mobilijar za najmlađe, ali je potrebno da zajednički obezbijede sve što je potrebno za opremanje igrališta. Smatraju da je takav sadržaj potreban i važan za odrastanje djece, a u tom naselju ima ih pedesetak predškolskog i školskog uzrasta.

“To su djeca koja osim školskih aktivnosti nemaju nikakve druge atrakcije, niti mjesto gdje bi mogli da se druže i igraju. Nas nekoliko majki je došlo na ideju da im napravimo igralište, po modelu na gradske parkove za djecu. Pokrenuli smo akciju prikupljanja sredstava za to. Nažalost, ta akcija još traje, potreban novac nije još sakupljen, jer Grahovo ima mali broj mještana. Približili smo se cilju, svi su se uključili koliko su u mogućnosti, ali nam je ipak potrebna podrška šire zajednice”, navode roditelji iz Grahova.

Majke su, tim povodom, nedavno organizovale i Vaskršnji bazar, pa su i tom prilikom sakupljali novac za igralište.

Dobili su i donaciju za ogradu, koja bi trebalo da bude postavljena za nekoliko dana.

“Ostaje nam da nabavimo inventar, odnosno da obezbijedimo novac za to. Nadamo se da ćemo uspjeti u ovoj akciji, kako bi i naša djeca dobila mjesto za igru i druženje”, kazali su predstavnici roditelja iz Grahova.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply