Rekonstruisan Centar za patologiju trudnoće, naredne godine Baby friendly na GAK-u

U Kliničkom centru Crne Gore rekonstruisan je Centar za patologiju trudnoće Klinike za ginekologiju i akušerstvo, na kojem su kompletno zamijenjeni sanitarni čvorovi, mobilijar, reparirana vrata bolničkih soba, urađen moleraj i nabavljeni su bolnički kreveti i dušeci.

“Rekonstrukcijom smo obezbijedili budućim mama komfornije uslove za vrijeme boravka u Centru za patologiju trudnoće”, saopšteno je iz Kliničkog centra.

Iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo su najavili da će u toku naredne godine realizovati Baby friendly projekat, odnosno rekonstrukciju Odjeljenja za akušerstvo čime će se obezbijediti uslovi da mama i beba budu zajedno 24 sata.

U saopštenju KCCG je pojašnjeno da je 13 sanitarnih čvorova u Centru za patologiju trudnoće kompletno rekonstruisano, tj. zamijenjena je vodovodna i kanalizaciona instalacija, postavljene su nove pločice i ugrađene nove sanitarije.

U Centru zbrinjavaju trudnice sa visoko rizičnom trudnoćom iz cijele Crne Gore.

“Imajući u vidu činjenicu da je priorite svakog društa zaštita majke tokom trudnoće, ovim činom menadžment naše ustanove je dokazao da su mu posebni prioriteti obezbjeđivanje kvalitetnih uslova za boravak i liječenje u našoj ustanovi crnogorskih osiguranika kao i boljih uslova za rad zaposlenih”, piše u saopštenju Kliničkog centra.

Vrijednost rekonstrukcije iznosi oko 40 hiljada eura, a njenu realizaciju pomogli su kompanije 13 Jul Plantaže, “Čelebić”, LD Gradna i Eurozox.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Baby friendly program ima i negativne strane ;tako da lagano samo ;nadam se da taj program mozemo i kadrovski i drugim komponentama da ispratimo .Lijepo je vidjeti kada nam nase pare pametno ulazu u obnovu i renoviranje .

  2. 2 puta sam lezala tamo.2011 sam cak na tom odeljenju morala da prodjem pripremu za porodjaj.samo zamislite daju vam tecnost da pijete koja vas tjera da idete u wc( klistir su tada tako radili)a morate da idete u toalet koji nema vrata,i gdje wc skoljka nema dasku..i samo sam pomislila kako li je tek zenama koje odrzavaju trudnocu i moraju biti tamo i po par mjeseci.

Leave a Reply