A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta vas sve ceka u bolnicama, porodilistima, domovima zdravlja
24/08/2011
5:04 pm
Kristina M
Guest
Guests

Radila sam danas intervju sa nacelnicom ginekologije i akuserstva Klinickog centra i nadam se da ce se uskoro naci na portalu, mada je trajao dva sata i sve je mnogo interesantno. To me podsjetilo da otvorim ovu temu jer znam da trudnice i zene koje namjeravaju da ostanu trudne ne znaju puno toga sta ih cega kod ginekologa, u porodilistima, kako bismo mogle razmjenjivati i infomacije i iskustva. Ono sto mogu sada vec reci, zakljucak intervjua je da se porodilje iz PG i sve one koje namjeravaju da rode bebu u KC, nemaju sto skorije nadati zajednickom boravku sa bebom u sobi, dojenju u prvom satu nakon porodjaja, prisusutvu partnera, regulisanom i precizno dogovorenom epiduralu, mogucnosti da ih porode doktori koji su im vodili trudnocu (a da nije preko vezeL)) Sve ce to cekati novu zgradu akuserstva i ginekologije, za koju ni nema naznaka kad ce…Cry

26/08/2011
10:16 pm
mare
Guest
Guests

Jedva čekam da ga objaviš. Baš me zanima kako je objasnila zašto im treba nova zgrada da bi donosili majkama bebe na podoj u prvom satu nakon poroda. Ili, u kakvoj je vezi nova zgrada sa epiduralom? Piši, Kristina, objavljuj, ne časi časa…

18/11/2011
7:04 pm
Cekalica
Guest
Guests

Meni je dr dala da radim standardne nalaze koji se u ovom stadijumu (I trimestar) trudnoce rade: HSG, urin, KKS, TORCH…

I mada mi rekose da se sve ovo moze odraditi u javnim zdravstvenim ustanovama, prosto me strah da se cak i upustim u to, kad pomislim na sate cekanja, neljubaznost, itd.

Ako imate iskustva s ovim – pisite, mada tesko da cu odustati od privatnih laboratorija… Smile

19/11/2011
12:26 am
mirjana
Guest
Guests

Što se tiče ovih standardnih nalaza koji se rade u početku trudnoće, mogu se komotno i bez velike muke odraditi u domu zdravlja i KC.I ne čeka se mnogo, mada i trudnice imaju prioritet, tako je makar bilo prije godinu dana kad sam ja radila.Privatne ambulante bih ostavila za preglede i ultrazvuk, obavezno, i preporučujem dr Raičevića, abulanta VITA.

19/11/2011
8:22 am
Kristina M
Guest
Guests

Napisah pola strane i onda sam nesto greskom pritisnula i ode cijeli post u smece:( Dakle, moje nedavno iskustvo je bilo takvo da sam prvo cekala tri sata kod izabranog doktora da dobijem upute za nalaze, i kad sam sjutra ujutru krenula da ih vadim shvatila sam da doktorica nije uspjela cak ni da prepise kako treba sa papira koji sam joj donijela za sta upute da mi da. Zaboravila je uput za hormon TSH. 

Sjutra sam, kako su mi objasnili, prvo otisla u Institut za javno zdravlje da dam uzorak za TORCH. Usudih se da pitam “divnu” gospodju kakve obicno tamo i srijecem da mi uzme uzorke za preostala dva nalaza da me ne bi boli u dva sata tri puta i da onda samo ponesem epruvete, ali me vrlo ljubazno ispratila preko vrata.

Odatle sam otisla u Dom zdravlja da dam krv za klasicnu KKS, glukozu i urin, jer oni sa trudnicama rade od devet, a odatle opet u Klinicki centar, nakon deset da uradim Double.

I tako sam izgubila dva sata, umjesto deset minuta. POcinjem da vjerujem da u nasem zdravstvenom sistemu postoje osobe koje su zaposlene samo da bi osmislile nacin kako da pacijentima zagorcaju zivot. Nego zavrsih sa njima za ovu trudnocu zbog cega sam posebno srecna.

19/11/2011
10:05 am
caye
Guest
Guests

kristina u pravu si, stvarno postoji neko ko smislja te paklene kombinacije!

 u drugoj trudnoci sam svega jednom uspela da dobijem u domu zdravlja epruvetu koju je trebalo poneti na transfuz za antitela, ostalih 5-6 puta nisam uspela. obrazlozenje je bilo da su kbc i dz dve “firme” tako da ne mogu da nam cine te usluge jer sve to kosta a oni medjusobno ne mogu posle da izmire racune, posto su po nasem starom obicaju u losim su odnosima!!! a da ne kazem koliko sam bila besna kad nam se slicno desilo za dete, kad smo se spremali za operaciju treceg krajnika, neki nalazi u dz u bloku neki u decijoj i jos provera krvne grupe na transf, i sve to istog dana pred operaciju da sve to bude sveze!

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
18 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner