A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
Kako olaksati osnovcima torbe
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
08/04/2013
6:52 pm
GaMa G
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 2
Member Since:
05/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Prijateljica iz Instituta Igalo mi je rekla da su njihovi ljekari prije par godina radili studiju o uticaju teskih skolskih torbi i nepravilnih skolskih klupa i stolica na zdravlje djece osnovnoskolskog uzrasta. Rezultati su, bili porazavajuci i ukazivali su na formiranje sve vece vojske potencijalnih invalida.

Rezultate analize i svoje predloge smanjenja problema su dostavili Ministarstvu prosvjete, Min. zdravlja, Fondu zdravstva CG, medjutim nikada nisu dobili odgovor ni od jedne od navedenih institucija.

Portal roditelji.me je pokretao i podrzavao veliki broj akcija. Pitam se da li postoji sansa da pokrenemo inicijativu kako bismo svojim malisanima obezbijedili iole laksi skolski zivot i bolje uslove za ocuvanje zdravlja.

Za promjenu postojecih klupa i stolica, svjesni smo svi da novca nema, ali inicijativa s ciljem olaksavanja skolskih torbi i vracanje svijesti kod prosvjetnih radnika o znacaju casova fiskulture mislim da bi  mogla bar malo da im pomogne.

08/04/2013
9:55 pm
Kristina M
Guest
Guests

Predlozili smo ostavljanje kniga kao jednu od izmjena zakona o osnovnom obrazovanju, jer smo dio radne grupe, i nijesu prihvatili, ali to ne znaci da se tu zaustavljamo i cekmo konacnu odluku grupe. MOze li se doci do te studije zvanicno, trazili bi je od predstavnika Instituta

09/04/2013
11:28 am
Tijana P
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 112
Member Since:
02/01/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Između ostalog samo treba naćerati predavače razredne i predmetne nastave iz predmeta maternji jezik i matematika da tačno preciziraju dane u sedmici kada će đeca nositi udžbenike i radne sveske iz književnosti, a kada čitanke i radne sveske, ili iz kada da nose udžbenike iz matematike, a kada zbirke zadataka.

Takođe, zabraniti od predavača da zahtijevaju korišćenje tvrdog poveza kod sveski, posebno A4 formata..

"budi promjena koju želiš da vidiš u svijetu"

09/04/2013
1:18 pm
Kjara P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 159
Member Since:
23/06/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Tijana, ja sam bas htjela da predlozim ovo za tvrdi povez, nego nisam znala da li je svuda takva praksa. To mi je uzasno i nema sanse da ce me neko natjerati da joj kupim sveske tvrdog poveza. Prije par dana je A stavila na ledja torbu od malog od zaove koji je treci razred i prevrnula je, imala se sva slomiti, inace ima 23kg (ona) i puna je snage, znaju mame koje su je upoznale.

http://lmtf.lilypie.com/VYJip1.png

http://lb5f.lilypie.com/olFWp1.png

09/04/2013
2:37 pm
mikeli
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 1
Member Since:
15/10/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Kod starijih razreda je teško govoriti o ostavljanju knjiga jer imaju sve više domaćih zadataka i knjige su im potrebne kod kuće. Osim ako imaju dva kompleta što vidim kao utopiju. Sveske koje su tanke, pa makar ih češće kupovali. Ista sveska za školski i domaći rad. Nastavnici bi morali da isplaniraju nastavu unaprijed ali tako da imaju plan koji ce uvijek da važi jer opet manja djeca nemaju tu disciplinu da stalno pamte šta je rekla uciteljica za ovaj utorak, šta za petak a šta opet ne važi za naredni petak. Dakle utorkom udžbenik, petkom radna sveska i to da je uvijek tako.

 

Ali kad bi udžbenici bili samo štivo za čitanje a radne sveske za ispunjavanje onda ne bi udžbenike ni morali uvijek da nose ili bismo nekad i došli do toga da imaju jedan komplet udžbenika samo za školu. S druge strane, nastavnik može da organizuje djecu tako da samo jedno iz klupe donosi udžbenik iz određenog predmeta….

Recimo….:)

 

09/04/2013
4:44 pm
Nina m1
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 28
Member Since:
10/12/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Podrzavam promjene skolstva u potpunosti. Nas sincic ce tek iduce godine u skolu. Nadam se da ce se nesto promijeniti na bolje. Ovo je nepodnosljivo -gledam majke kako nose klincima torbe-torba teza od djeteta. Imaju li ucitelji sluha za djecu? Da li ce djeca iskriviti kicmu -razmislja li iko o tome? Cujem dosta majki se zali kako imaju dosta pjesmica da uce,zatim matem.zadaci kako su teski …. Iskreno su nam djeca opterecena i psihicki i fizicki

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
14 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…