A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Robin Hud o GAK-u
Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 (7 votes) 
02/06/2012
7:48 pm
Milica
Guest
Guests
41sp_Permalink sp_Print
0

Hvala svima na lijepim rijecima. Mi smo u februaru dobili tri sina, a ubrzo smo izgubili dva sina. Sada imamo djecaka Ognjena koji je star 3 mjeseca i cerku staru 3 godine u kojima uzivamo. Ovo je ostalo nedoreceno a najavljeno je od strane voditelja jer je bio dogovor da se pomene.

Sto se tice emisije, obzirom da je ostalo malo vremena za Udruzenje pokusala sam sto vise da kazem, ali Darko Ivanovic mi je obecao da nece na ovome ostati i da cemo imati mogucnosti da i dalje pricamo ovome i ukazujemo na nase probleme.

Milica Kadovic

02/06/2012
8:28 pm
bubica
Guest
Guests
42sp_Permalink sp_Print
5

Mija,svaka cast,na stalozenosti,na konkretnosti i korektnosti da saslusas i sve one gluposti druge strane. Ovo sto se desilo tebi tvojoj porodici,je strasno,ne mogu i nesmem ni da zamislim,a ti si tako jaka i hrabra(ovo sam isto mislila i kad sam te prvi put videla).

O “doktorkama”,ne znam sta bih rekla,nekako mi je ispod nivoa,da trosim i vreme i reci na sve ono sto sam cula,mogu samo da kazeem -gomila gluposti,da ne upotrebim neku drugu rec,koja bi to bolje opisala…

Interesuje me samo,kako su se ponasale,kad su se kamere ugasile,jesu li samo otisle ili su imale i malo ljudskosti da upute neku NORMALNU rec,tebi i gospodji koja je bila sa tobom u emisiji?

Kuda sve ovo vodi??? Toliko izbegavanja istine,optuzivanje majke,koja je izgubila bebu,ma uzasno,ne znam zasto sam gledala reprizu,toliko sam se potresla,plakala,evo i sad mi idu suze na oci…jos jednom,svaka vam cast,obema,ja bi ih rastrgla zubima,ne bih umela da iskontrolisem emocije.

02/06/2012
8:58 pm
MAnja
Guest
Guests
43sp_Permalink sp_Print
0

Bubice, apsolutno se slazem s tobom, ja sam gledala emisiju sokirana, jer mi nije jasno kako ljekarke ne pokazu niti malo empatije za dvije zene – majke koje su uzas prosle. Makar, da im kazu nesto  lijepo, da se izvine, ne da glume “nivo”… tuzna sam bila nakon gledanja emisije, jer umjesto otkaza i gubljenja za takav “propust”, “desi se” one i dalje rade i ubjedjuju se sa majkama da su one u pravu i da su “eminentni strucnjaci” vidjeli to… one se sprdaju, podsmijevaju… uzasno, ali uzasno.

Vama dvijema svaka cast na hrabrosti, na argumentima, na svemu!

02/06/2012
10:54 pm
Lara
Guest
Guests

Kristina said
 Trebala je veli majka da kaze da je ginekolog u toku trudnoce pimijetio nesto bebi u vezi sa bubregom! 

Trebala je?!Ja sam otisla kod njih u 9 mjesec da se upoznamo da ih uputim u moju istoriju oni su me pitali “”Zasto sam dosla?””

Samo cekam porodjaj i da me nesto pitaju dje sam do sad bila sto nisam dolazila,ima da im pokazem izvjestaj njihovog kolege Grdinica koji je imao slobodnu temu na izvjestaju koji je pisao.


02/06/2012
10:55 pm
Milica
Guest
Guests
45sp_Permalink sp_Print
0

Bubice, doktorke nisu razgovarale sa gosp. Velikom jer je to bila njena i zelja njenog supruga.

Ja sam sa njima razgovarala i bile su korektne. Jedino mi se nije dopao komentar dr Crnogorac da zna kako se ja osjecam. Da bi neko to znao mora da prozivi ista iskustva, a ne da ih vidi i cuje i mora da poznaje toga nekoga kako bi znao sta konkretna situacija moze da prouzrokuje u necijoj glavi, srcu i dusi. No, ja, ipak, razumijem tu njenu potrebu jer to nije stvar obrazovanja, struke i sl., to je stvar karaktera.

02/06/2012
11:13 pm
dzuli
Guest
Guests
46sp_Permalink sp_Print
0

Ne znam kako takva zena uopste moze biti doktorka, a nema ni kulturu govora, svo vreme se svadja,namece svoje reci i prekida govor drugoga, kao na pijaci…pi… a mi od nje ocekujemo razumevanje, empatiju i strucnost…

02/06/2012
11:14 pm
dzuli
Guest
Guests
47sp_Permalink sp_Print
0

Ovo se odnosilo na dr Crnogorac

02/06/2012
11:20 pm
Sandra D
Guest
Guests
48sp_Permalink sp_Print
0

Mija , zelim da ti kazem da tek sad saznajem za tvoj slucaj…to nisam cula u emisliji a nisam bila ocigledno dobro pratila forume..

Mogu jedino reci da mi je jako zao i da se nadam da si uspjela izvuci i sebe i porodicu iz svega toga na najbolji moguci nacin…Ujedno zelim da ti cestitam na pribranosti, nacinu razgovora i iznosenja svega sto si rekla kao i na stalozenosti koju je , vjerujem , bilo jako tesko sprovesti pored sagovornika koje ste imale..

Jos jednom drage moje zene, CESTITAM na hrabrosti!!! Treba stisnuti petlju i uraditi ovo sto ste vas dvije uradile! Treba imati i srce i dusu i  javno pricati o stvarima koje, ja samo mogu da zamislim, koliko vas bole i tiste…

Imate moj VELIKO postovanje!!!!!!!

02/06/2012
11:23 pm
mirjam
Guest
Guests
49sp_Permalink sp_Print
0

Odgledala sam emisiju dva puta i apsolutno sam razocarana drskoscu doktorki Crnogorac i Markovic. Porodila sam se pre pet godina u tom “bajnom” porodilistu i uslovi su bili ocajni, nehigijena, a osoblje nadmeno, neljubazno i za pacijentkinje nezainteresovano. Ali, da se vratim na emisiju.

Svaka cast g-dji Cvijanovic na hrabrosti i upornosti, ali se bojim da do pravde i istine nece stici. Ipak, teba pricati glasno o lekarskim greskama, jer evo mi smo izgleda jedini zdravstveni sistem gde lekari navodno nikada ne grese! To naravno nije tacno, grese, ali njihove se greske nikada ne mogu dokazati. Kako drsko dr Markovic pita” jeste li vi to rekli pedijatru?? !!!  Pa, je li pedijatar dosao majku sta da pita?? Zar oni nisu tu zbog nas?! Nemaju milion porodilja, red bi bio da svaku porodilju obidju i procitaju donetu dokumentaciju, a ne da se bave usmenim predanjem!! Nema svako medicinsko znanje da pravilno interpretira sta su mu lekari tokom trudnoce govorili, niti bi se pravi strucnjak na to oslanjao, zato valjda postoji dokumentacija, da bi je gospoda u GAK-u procitala!

Kada meni nisu doneli bebu na podoj, i to bez objasnjenja, sestra me je samo pogledala i ignorisala, bez odgovora zasto bebe nema,  a ja sam, porodjena carskim rezom, vukuci kateter i kesu sa urinom po hodniku, jedva stigla do boksova i jedva izmolila da mi se kaze zasto bebe nema. Ali, po dr Markovic verovatno je trebalo da cekam do sutra u 14h, pa kuc-kuc, kao da hocu da uzmem neku obicnu potvrdu sa saltera, dodjem i pitam ” sta je to od juce sa mojim detetom” Da li bi bilo normalno da toliko cekam?! Zar ne bi bilo normalno i profesionalno da su me sami obavestili zasto bebu ne donose!!! 

I svaka cast uopste na pokretanju cele ove akcije, mozda nekada tamo bude bolje, ali nije najveci problem u neokrecenim zidovima i starim krevetima, nego u ljudima i njihovim stavovima.

02/06/2012
11:31 pm
Sandra D
Guest
Guests
50sp_Permalink sp_Print
0

MIrjam saglasna sam sa svime sto si rekla osim sa dijelom gdje pisem ”mislim da do pravde i istine nece stici”…ja smatram da hoce i dok god bude zena i svih nas koji cem ostati iza onoga sto kazemo i javno to ponovimo ima nade da ce se stvari promijeniti…vjeruj mi…jer su i dosasasnje akcije ovog Udruzenja  po raznim pitanjima pokazale da postoje pomaci promjene…mozda male i za nekoga beznacajne…ali , za mene bar, velika je stva sto se makar i toliko promijenilo…znaci da ima nade i za velike promjene.

 

Takodje, ajko bitna stvar je i medijska podrska tako da je odlican potez gostovanje u Robin Hudu i mislim da je Darko imao jako dobra pitanja i da je mnog odobro odradio emisiju! Mada , to me ne iznenadjuje, jer prateci njegov rad, uvjek je bio takav!

03/06/2012
12:05 am
Ivona
Guest
Guests

Odgledala sam samo 15 minuta…od emisjije i zgrozena sam. Mada nista sto nije za ocekivati. Ne mogu da vjerujem koliko se gospodja sefica odeljenja za odojcad ubedjuje sa goscom da nije u pravu. 

Ovo je sramno. I iskreno nemam zivaca da odgledam emisiju cijelu.

Sandra licno mislim i dijelim isto misljenje sa jos jednom clanicom nisam sigurna kojom, ali da nikad se nista nece promijeniti niit u KBC-u cijelom niti u GAK-u. Jer ove nazalost stvari koje su se desile gosci ne desavaju samo u porodilistu. No je sva situacija u KBC-u uzasna, i traje mnogooooooooo dugo da je do sada moglo dosta toga da se promijeni sto nije ocigledno.

A situacija na porodjajima nije ovakva samo nama bila nego i nasim majkama….a do sada da je trebalo nesto da se promijeni promijenilo bi se.

e i da dodam kako su snimci iz porodjajne sale tj porodjajnu salu su malo “dotjerali” jer samo prije godinu dana sam se porodila na stolu koji je ja mislim u ratnom dobu, a na tom stolu sam se poradjala prije 6 godina. 

strasno!!!

03/06/2012
12:17 am
Sandra D
Guest
Guests
52sp_Permalink sp_Print
0

Draga moja Ivona, prvo dobro nam dosla, vidim da ti je ovo prvi post…

Drugo, ja se licno nadam i uvjerena sam da ce doci vrijeme da komentarisemo i o tome kako smo ponosni na sebe i na stvari koje smo i koje cemo promijeniti..

Ja iskreno mislim i znam da imamo potenicijala, zelje i volje da to uradimo i negdje ZNAM da cemo uspjeti…

03/06/2012
12:19 am
Ivona
Guest
Guests
53sp_Permalink sp_Print
0

Malo teze mi ide ovo postovanje :)) draga moja.

A stvarno zaboravila sam da cestitam cijelom udruzenju i pokusajima da se promijeni nesto. Sama inicijativa je za svaku pohvalu. :*

03/06/2012
1:05 am
Milica
Guest
Guests
54sp_Permalink sp_Print
0

Sandra D said
Mija , zelim da ti kazem da tek sad saznajem za tvoj slucaj…to nisam cula u emisliji a nisam bila ocigledno dobro pratila forume..

Mogu jedino reci da mi je jako zao i da se nadam da si uspjela izvuci i sebe i porodicu iz svega toga na najbolji moguci nacin…Ujedno zelim da ti cestitam na pribranosti, nacinu razgovora i iznosenja svega sto si rekla kao i na stalozenosti koju je , vjerujem , bilo jako tesko sprovesti pored sagovornika koje ste imale..

Jos jednom drage moje zene, CESTITAM na hrabrosti!!! Treba stisnuti petlju i uraditi ovo sto ste vas dvije uradile! Treba imati i srce i dusu i  javno pricati o stvarima koje, ja samo mogu da zamislim, koliko vas bole i tiste…

Imate moj VELIKO postovanje!!!!!!!

Hvala, Sandra. Nisi mogla da cujes u emisijji, jer sam pristala da se samo pomene nasa situacija ali da se ne iznose detalji, mada iako je Darko rekao da se i meni nesto slicno desilo kao Cvijanovicima, ja sam preskocila da na to pitanje odgovorim. Razlog je sto sam se ja u emisiju pojavila ispred Udruzenja, a ne u moje ime i cilj mi je bio da istaknem probleme i zamjerke na koje su ukazivale forumasice. Smatrala sam da ako u prvi plan bude ono sto se mojoj porodici dogodilo, dragocjeno vrijeme koje je na kraju pripalo Udruzenju bi bilo potroseno bez ukazivanja na probleme koji postoje. Ne bi se culo ono sto je svima nama ovdje veoma znacajno. Jednostavno, nije bilo vremena da se kaze sve sto je predvidjeno i moralo se odluciti sta je prioritet.

03/06/2012
2:36 pm
NemAna
Guest
Guests
55sp_Permalink sp_Print
0

Gledala sam.

Žene, svaka čast i hvala vam na iznošenju vašeg(našeg) stava. Znala sam da one tri gošće u studiju neće priznati apsolutno ništa. Neka ih je sram.

03/06/2012
3:41 pm
SanjaM
Guest
Guests
56sp_Permalink sp_Print
0

Odgledala sam emisiju i pitam se jesu li one majke?Tesko je bilo i gledati njihova nazovi opravdanja…

 Gospodji Cvijanovic i Kadovic koja je stala ispred Udruzenja svaka cast nadam se da nece ostati samo na ovoj emisiji i uopste na nivou koji je sad u GAK.

Izgleda da je stati njima  na crtu pobogu strasno, kako li se samo zdusno brane gospodje doktorke.

03/06/2012
3:41 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
57sp_Permalink sp_Print
0

 Draga Mija, i draga gosp. Cvijanovic…tuzna sam za to sto ste prosle i sta ste prezivjele…nemam rijeci da opisem, i kako sam uzrujana bila dok sam gledala emisiju…

“Otkud feces u kadi??? ” pobjedonosno pita dr majku koja je izgubila dijete…svako ko radi u porodilistu ili je tu boravio, zna da se nekad te stvari ne mogu kontrolisati (sa mnom u sobi je bila zena koja je to nekontrolisano obavila na sred sobe, dakle nije stigla ni do hodnika, a kamoli wc ) otkud znamo u kakvom je stanju bila zena kojoj se to desilo, i ne treba biti pitanje otkud- vec zasto je tu cijeli dan???? to treba da se neko zapita, zasto se ne cisti…i onda to ne moze biti sterilna sredina nikako ,sto jadna zena i pokusava reci svo vrijeme…

o ostalom je vec sve receno…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

03/06/2012
10:34 pm
macence
Guest
Guests
58sp_Permalink sp_Print
0

Gledala sam emisiju i evo iscitala sve vase komentare…. nemam nista da dodam… ali ne mogu da odolimWink.

Da budem iskrena, prvi put sam vidjela onu Crnogorac (izuzimajuci neku fotku iz novina) i pitam se da li bih ikad mogla biti u tolikoj muci da se njoj obratim za saku oraha, a ne sta drugo….

Markovic je bila dezurna kad sam se ja porodila (boravila sam tamo 14 dana) i svaki put me je izbedacila sa pricom da moja beba ne napreduje dovoljno… kad pitam sto ga ne dovodite na podoj govorila je da oni hoce da ga ojacaju… tek 4-5 mjeseci kasnije ja saznam da je on alergican i povraca adaptirano mlijeko… Begovicka me je zaista utjesila svaki put i presla sam poslije da nju smaram kad god vidim zgodnu priliku.

Onu Dakic nisam ni primijetila u toku emisije.. da nije bila onako plamena, vjerovatno je ni fizicki ne bih primijetila….

Gospodjama Veliki i Miji svaka cast! Sve ste rekle. Nisam nezadovoljna sto nije ostalo puno vremena da Mija iznese sve poruke ispred Udruzenja jer se kroz problem gospodje Velike prozimaju svi nasi problemi vezano za GAK.

Najvise, ali najvise me je zaboljelo kad je Crnogorac kategoricno cini mi se ponavljala da treba istorija trudnoce da se podijeli sa ljekarima!!!! i kad je Markovic rekla da nas obavjestavaju o stanju djece!!!! NIKAD TA ZENA NIJE USLA U MOJU SOBU koja je bila prva do boxa (preko hodnika), a porodila sam se na carski. MM su govorili da je to sve ok, ali ostaju jos 10 dana!!!! Ko bi im povjerovao? Ja sam osluskivala njihove razgovore i onda diktirala mm da vidi na netu sta je sta!!!

YellYellYellYellYellYellYellYellYellYell

Da podvucem crtu: nema druge nego da ih tuzimo! Sve zajedno i da trubimo po medijima i dje god stignemo… Dako se nase kceri zaiste porode u 21. vijeku!

05/06/2012
1:28 am
Maja
Guest
Guests
59sp_Permalink sp_Print
0

ne stigoh da napisem odmah poslije emisije-svako ko je boravio u nasem porodilistu zna da je vecina stvari koje su doktorice rekle-neistina….i,sto kazete,umjesto da kazu: jeste,nije bilo idealno ali evo trudimo se da promijenimo stvari,one ubjedjuju nas kako smo imale svu potrebnu njegu i paznju…uostalom,ja sam vec bila razocarana cinjenicom da je dr Crnogorac postavljena za novu seficu.pa i ona je bila odgovorna poslednjih 10 godina i nisam bas sigurna da spada    

u omiljene ljekare medju pacijentima…Sto ne sprovedu anketu u porodilistu,daju ti list papira da kazes utiske o ljekarima i babicama,pa ako 100 zena kaze istu stvar,valjda ne lazu sve…

07/06/2012
1:22 am
Sandra D
Guest
Guests
60sp_Permalink sp_Print
0

Mnoge zene tamo jedva cekaju da odu kuci, cute jer je njihovo dijete u rukama tih osoba, razmisljaju samo o tome da im beba/bebe budu dobro…ne pada im na pamet da popunjavaju ankete ili da se zale na bilo koga…u tom trenutku boravka tamo..znam…bila sam jedna od njih…

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner