A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
rodjendan / gdje i kako ga proslaviti
Topic Rating: 3.3 Topic Rating: 3.3 Topic Rating: 3.3 Topic Rating: 3.3 Topic Rating: 3.3 Topic Rating: 3.3 (3 votes) 
25/09/2011
10:16 pm
marijana
Forumaš(ica) ipo
NVO Clanstvo

Guests
Forum Posts: 132
Member Since:
08/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Do sada smo uvijek djecje rodjendane slavili kuci – sem nekoliko puta kada smo putovali u inostranstvo (obicno je to rodjendan mladjeg sina koji je rodjen 1.januara). No, sada vise nemam ideju gdje i kako proslaviti rodjendan. D. puni 9. godina 1.oktobra i ne zeli da slavi rodjendan u igraonici. Kuci je uvijek isti scenario. Prije podne tridesetak djevojcica i djecaka iz odjeljenja, popodne prijatelji sa njihovim klincima. Sve to izgleda kao jedna solidna svadba, sa puno hrane, puno spremanja, kuvanja, pecenja a poslije ciscenja i povlacenja hrane po friziderima danima. Imate li neku ideju gdje u Pg proslaviti rodjendan a da to nije igraonica ili kafic? Vidim da u okruzenju ima mnogo mjesta za proslave kao sto je Zoo vrt, bazen, botanicka basta i sl. Mi to nista nemamo. Ili imamo jos neku mogucnost a ja ne znam za nju? Ima li iko neku dooobru ideju:)?

26/09/2011
3:08 pm
Kristina M
Guest
Guests

E bas sam juce razmisljala na tu temu i ponovo se iznervirala kako se kod nas sve brzo uniformizuje, uslovno receno i kako ne umijemo nsta novo smisliti nego sve jedno te isto.

Setala sam Njujorkom i svuda gdje ima zelenih povrsina vidjela roditelje sa djecom, bebama i onom malo vecom, na cebacima kako se igraju, leze, uzivaju… Obicno su to mali travnjaci, sa animatorima maksiranim u neke djecije junake, ljudi koji rade ono crtanje po licu djeci, ne znam kako se acno zovu, muzika, improvizovani barovi sa sokovima, muzika…. naravno ima i tobogana, ljuljaski, klackalica..

Na ilion mjesta bi se to kod nas moglo napraviti, na djecijem igralistu kod KC-a, ispred Univerziteta, u bilo kojem od parkova. A mi ne, mi se zatvorimo u dva mall-a i mislimo super nam je, ajde zimi, ali dok je lijepo vrijeme, stvarno ne razmijem.

26/09/2011
10:14 pm
mare
Guest
Guests

Imam ja, imam ja!

Piknik na Ivanovim koritima, ogromna livada za razne igre, stolovi za piknik u hladu odmah uz livadu i klackalice/tobogan/ljuljačke, a za stariju djecu tura po avanturstičkom parku.

Malo ambiciozno, ali drugačije Wink

27/09/2011
2:02 pm
Dusko Mihailovic
Guest
Guests

Mare, roštiljanje si zaboravila… ne priznajem I.Korita ako nema roštilja 🙂

28/09/2011
9:33 am
ana
Guest
Guests
A ona farma u Vranicima?
Ima i neki avanturisticki park u Rogamima, ali moju su mali, tako da nismo isli.
28/09/2011
12:11 pm
kjara
Guest
Guests

Mi cesto idemo u Vranjice, i vidim da tamo slave rodjendane. Simpaticno je i drugacije.

10/05/2012
11:48 am
Podgoricanka
Guest
Guests

E mi ga slavimo u dvorištu naše kuće. pobacamo balone i lopte, plastične igračke i svo su zadovoljni. Imamo i kao mali šator nadstrešnicu ispod stavimo posluženje, i roditelji su napolju i uživancija:)

10/05/2012
12:50 pm
vanjamik
Guest
Guests

I mi rodjendan slavimo u dvoristu – malo zastavica, balona, papirnih kapica, pistaljki (svi me mrze zbog toga), papirnih maski za lice, igracke, rostilj, torta… 

Kjara, nisam nikad vidjela da se rodjendan slavi u Konjickom klubu, to bas zvuci interesantno.

10/05/2012
1:08 pm
caye
Guest
Guests

blago vama s dvoristima!

bas ovih dana smisljamo sta bi mogli da organizujemo da starijoj napravimo iznenadjenje dok jos traje skola posto joj je rodj u sred raspusta…razmisljala sam kako bi bilo super pokupiti decu i odvesti ih recimo u park kod kbca i angazovati zarka, ali nisam bas sigurna, ne poznajem ih sve, a to verovatno bilo skoro celo odeljenje 1. razred,  malo sam nesigurnaConfused 

by the way da li je neko od vas angazovao zabca, zanima me bar od prilike kola je cena?

10/05/2012
2:12 pm
Tajchi
Guest
Guests
10sp_Permalink sp_Print
0

Vidjela sam rodjendane u Konjickom klubu. Onaj sto tamo pored jezerceta za patkice, onaj drugi dio gdje su par poslednjih godina prosirili je bio “mjesto sastanka”. Djeca su se igrala, posluzenje je bilo na stolu, pored stola je bio onaj rucni frizider iz kojeg su vadili mezu i slagali na plasticni oval. Mislim da pice nije bilo dozvoljeno da se unosi, jer sam vidjela da su porucivali iz onog kafea. Oni su im valjda cuvali i tortu, posto je na kraju bilo duvanje svjecica i opsta radost!

10/05/2012
4:16 pm
Maja
Guest
Guests
11sp_Permalink sp_Print
0

ja sam bila na 2 rodjendana u Konjickom,nije lose,mozes sve sa njima da se dogovoris pa nije ni skupo,jedino sto je ljeti,kad upece i tamo bas vruce…jednom smo bili u basti restorana Plantaze na Marezi i tamo je lijepo zelenilo..mi smo 2 puta pravili u nasem dvoristu od kuce i bilo je super,a proslog ljeta u igarionici Bajka,mi odrasli smo bili napolju u basti,sto je super.a sto se tice ovog skolskog uzrasta,klinci od moje sestre slave kod Davora u Djecjem klubu u Bloku…

p.s. Kristina,Dusko, da li mogu ovdje da preporucim usluge fotografisanja djecjih rodjendana,ukoliko to nije za vas krsenje  marketinskih pravila?

11/05/2012
2:54 pm
Tajchi
Guest
Guests
12sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam ove godine na muci. Blizi se rodjendan, pored nepouzdanih finansija ne slavimo ovdje u Bg-u vec dolje. Pitanje je ko ce mi uopste biti, jer su od jedne kume u inostranstvu, poduze, na lijecenju zbog bolesti. Druga ima odmor i ide sa svo 3-je djece uvijek pocetkom mjeseca. Treca ce vjerovatno i ona negdje strknuti. Kum sa sinom u inostranstvu. Dvoje prijatelja isto u medjuvremenu posli u inostranstvo da rade. Cerkica od prijateljice koja je rasla dok smo se mi druzile isto sad studira vani. Prijatelji odavde ostaju ovdje…

Mrzim to kad nemam sve ooodavno isplanirano. Htjela sam bas u Konjicki, ako iko od njih sa djecom bude u Pg-u. Nadam se da nece biti prevruce, posebno posle 5 popodne.

Ipak, cak ako i ostanemo kuci, samo mi najblizi, pravila bih joj ja da bude zanimljivo. Znate li ima li gdje da se kupe plasticni ili papirni stolnjaci sa likom vozica Tomasa? Imaju li zastavice, bilo sta tome slicno? Zna li neko (evo pretrazujem) gdje na youtubu ima ideja za pravljenje torte u obliku Tomasa? Pls. nisam do sad pravila fondan, nemojte nesto prekompikovano!

AnaPG, imas li ideje za ukrasavanje a da bude u skladu sa temom? Nesto sto mogu staviti po coskovima, neke zastavice, bilo sta? Imala sam ideju da joj napravim tunel u basti, neka kartonska kutija, savijena kao tunel, sine od necega (cega?) i da postavim vozic igracku koji ima pa da ga vozi. Imam i terasu, pa bih zakacila balone za ogradu, satenske trakice, napravila masnice, sto u basti, jurcanje, igranje i duvanje svjecica! Ili, posto je terasa sa 4 stepenice podignuta od zemlje, da tu napravim nesto kao tunel (kako?) a da nju obucem u Tomasa (opet kako?), da se “zakacimo” i mi ostali a da nas ona “vuce” pa kao prolazimo kroz tunel na terasu i opet dolje u bastu… To samo ako ostanemo sami, ako ne, idemo u Konjicki pa nek se tamo igraju sa zivotinjama i skakucu. Opet, moze da se iskoristi ideja sa maskiranjem u Tomasa.

Ajte pomazite, ali, imajte u vidu da bih da stedim max i vecinu stvari bih sama pravila.

11/05/2012
3:05 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
13sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi, imas na netu puno ideja sa temom Tomasa, npr.

http://www.dltk-kids.com/craft…..thomas.htm

http://www.squidoo.com/thomas-…..n-birthday

http://genxmoms.wordpress.com/…..the-train/

za zabavu im mozes prosto istampati dosta bojanki sa Tomasom sa neta, pa neka crtaju, boje

A, nju mozes da obuces u nesto slicno ovome na ovom linku, kao malog konduktera

http://www.coolest-kid-birthda…..party.html

20/06/2012
12:23 pm
Tajchi
Guest
Guests
14sp_Permalink sp_Print
0

E od svega navedenog, ispunili smo nesto. Ne sve, ali, smatram dovoljno. Na more smo ponijeli istampanog Tomasa i dala sam joj da boji za rodjendan, nosila je kapicu Happy birthday cio dan, u moru smo nas troje vozili vozice pa su se prikljucivala i druga djeca kao vagoni. Imala je i novi jednodjelni kupaci pa se modirala. Svi su znali da joj je rodjendan zbog kapice koju je ponosno nosila. Po apartmanu sam zalijepila balone, cim se probudila, sacekalo ju je iznenadjenje. Cak sam ponijela i SRECAN RODJENDAN natpis pa sam zalijepila za zid u kuhinji gdje je predvece bilo slavlje. Imala je i novi kupaci, jednodjelni pa se modirala.

Ponijela sam sve ukrase: kamene bombone kao slljunak, zeleni kokos kao travu, cvetice, cokoladne stapice za sine, slag, boje… Tomasa i vagone da postavim na tortu i posle joj dam da se igra njima jer su u stvari male igrackice. Htjela sam joj sama praviti plazma tortu i ukrasavati je, ali, stvarno mi bjese zao da ne budem sa djetetom na plazi vec u apartmanu spremajuci. A cijena bi mi bila skoro ista. Tako mi to ostade, jer mi je torta stigla nakicena da joj nista nisam mogla dodati.

Ipak, dosta se umorih, jer sam pravila neku pitu od pirea, feta sira i maslina i projice, sladoled u nekoliko boja (sve rucno mutila) i jos sam pokupovala tanjirice, case, tematske salvete, kape… Imali smo dosta gostiju, nasi zemljaci i komsije iz apartmana sa kojima smo se zgotivili prvi dan. Slasticara gdje sam narucila tortu me odusevila, ali, nisu znali za Tomasa, jer on u Grckoj nije popularan. Srecom, ponijela sam i jestivu sliku (cak 2 za rezervu) pa im dadoh da je oni sami zalijepe. Stavila sam sliku od ratluka mjesto onog pirincanog lista i bilo je jos ljepse. Postavicu slike u sl. postu.

20/06/2012
12:30 pm
Tajchi
Guest
Guests
15sp_Permalink sp_Print
0

Ovako smo poceli:

TanjaGrcka_06.2012_-104_tn.jpg

Posle budjenja i spremanja za plazu.

TanjaGrcka_06.2012_-110_tn.jpg

Kapica na glavi i 50-tak metara do plaze.

TanjaGrcka_06.2012_-115_tn.jpg

Uzivanje na plazi i slikanje cio dan.

TanjaGrcka_06.2012_-119_tn.jpg

Ceka goste i pokazuje koliko ima godina.

TanjaGrcka_06.2012_-139_tn.jpg

Snima se, slika, prskalice, svjecica, iznenadjena malena…

TanjaGrcka_06.2012_-143_tn.jpg

Izgled je bio super, a i ukus!

20/06/2012
1:02 pm
macence
Guest
Guests
16sp_Permalink sp_Print
0

Ah, Tajchi, a samo procitaj tvoj zabrinuti prethodni post na ovoj temi: dje cemo, sta cemo, nemamo para…. muka ziva, a vidi ti ova poslednja dva posta sa sve slicicama… Rekoh ti ja nedje na nekom od postova, opusti se malo, sve to bude kako se najmanje nadamo.

Inace, malena ti je MED!!! Vidi se da ste svi uzivali!

20/06/2012
1:03 pm
majal
Guest
Guests
17sp_Permalink sp_Print
0

Kad već pominjete avanturistički park u Rogamima, da vas informišem. Bili smo nedavno, iskreno, malo ga je teško naći, a putokazi nisu baš najbolje postavljeni. U svakom slučaju kad krenete put Rogama preko mosta, odma lijevo ima skretanje i piše Teniski tereni, ubrzo poslije tog skretanja kad vidite teniske terene, znači da ste već promašili parking i da morate da se vratite hahah…(ovo prenosim svoje iskustvo:)

Što se samog parka tiče, više je za malo veću djecu, kada je riječ o pentranju, prelasku preko Zete na sajli (ustravila sam se gledajući sa bezbjedne udaljenosti naravno:). Cijene su solidne, čini mi se 7 eura za taj avanturistički dio.

Za mlađe i manje avanturiste, ima mali golf teren, trampolina, teniski teren i to je otprilike to.

Ambijent je savršen i potpuno je neočekivan nestvaran prizor kad se priđe, posebno tom dijelu za hod po žicama i ostalim vratolomijama.

Ima dio za sjedanje, moguće je dogovoriti i roštilj, prirodna ladovina, sve u svemu interesantno je. Sigurna sam da se tamo mogu dogovoriti i rođendanske proslave. 

20/06/2012
1:23 pm
Tajchi
Guest
Guests
18sp_Permalink sp_Print
0

Macence,  hvala ti veliko. Procitah i na nekom od tvojih postova da sam ti nedostajala Embarassed, bas se raznjezih.

Hvala Bogu da je sve bilo prelijepo, ali, vjeruj mi muka nam je bila jer smo bili totalno dekintirani. Odlagala sam cak i put ka mami, jer nisam znala sta cu i kako. Ne bih voljela nikome i pored odlicnog provoda, ovakve akcije u poslednjem trenu. Ja sam tip koji voli da sve isplanira, da mjesecima unaprijed imam rijesena pitanja, da imam ttiming. Izgleda da u zivotu treba raditi stvari mnogo spontanije, sto i radim, ali, samo kad sam u stisci i kad nemam drugog izbora. Od sad cu drugacije, barem se nadam da cu opustenije da radim. Pa sta nam Bog da.

Na pameti mi je tvoja izreka!

20/06/2012
11:28 pm
mirjana
Guest
Guests
19sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi, stvarno ti svaka čast na organizaciji, ne znam da li bih se sjetila svega što si ponijela na odmor…. ipak je za nju to bio vrhunski doživljaj.. čestitke još jednom

20/06/2012
11:45 pm
Podgoricanka
Guest
Guests
20sp_Permalink sp_Print
0

Ima lii neko iskustva sa fondan masom? Mom Aleksi je u subotu rodjendan, pa sam mislila zutu dvospatnu tortu obllozenu fondan masom da mu napravim, stavim pepu, dzordza, mamu i tatu prase na gornji sprat, napisem na donjem spratu Aleksa zelenom bojom i stavim svjecicu. Sve sam fino isplanirala, jos samo da napavim

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
14 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner