A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
Prvo odvajanje od roditelja
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
16/07/2012
2:03 pm
macence
Guest
Guests

Nisam nasla nista slicno ovoj temi, ali sam sad u “tom problemu”. Naime, bili smo sad za produzeni vikend kod moje svekrve i djevera u posjeti i nakon dugog razgovora i objasnjavanja ubijedise me da ostavim dijete kod njih do narednog vikenda. Moj sin ima 3 godine i 2 mjeseca.

Meni je sigurno teze nego njemu, cak mi rekose da nije ni sinoc ni jutros pitao za nas, samo u strica gleda i ne da mu ni do wc poci…. Lijepo mu je, sigurna sam, ima da se igra, da rucki, njih dvoje se super snalaze s njim. Baba (moja svekrva) nije bas pokretna, ali zato djever jeste i voljan i umije bolje nego pojedine “domacice” i u kuhinji i u kuci uopste da se snadje.

Morala sam da vam se pozalim, a i da vas pitam sta mislite? Jesam li pogrijesila, je li mu rano da bude odvojen od nas?

Inace, on ide vec dvije godine u vrtic, nikad nije plakao i dramio za nama, ali nikad nije proveo ni noc bez nas, pogotovo vise dana i noci….

16/07/2012
2:46 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Ha, Macence, ja imam jednog godinu starijeg od tvog malog, koji nikad ni dan nije proveo bez mene (ako ne racunam dva dana koja sam provela u bolnici poste operacije stitne).

Krajm avgusta cemo ga prvi put ostaviti na cetiri dana kod bake, tj. baka ce biti kod nas u stanu sa njim, a ja vec sad strepim od toga. Mada, osecam da kada dodje vreme za put da cu biti opustenija nego sad 🙂

A, isto mislim da ce nas se samo fino pozeleti i verovatno tih par dana divno provesti jer ce svi oko njega gledati da mu ugadjaju sto je vise moguce. Nego , mi, majake, lude glave!

16/07/2012
3:03 pm
wesna
Guest
Guests

Macence-NE BRINISmileSmile

Dijete je promijenilo sredinu,sa ljudima je koji ga paze i vole…Uostalom nije preko svijeta,ako bude potrebe možete otići za njega i ranije..A vjerujem da neće trebati…lijepo mu je sigurno..

Ja sam “odbolovala”svaki put kad sam ostavila djecu,a njima je bilo super….nisu nas tražili,nisu tugovali,zabave i igre nije hvalilo,baba i djed koji ispunjavaju svaku želju…ali majka je majka,po 5 puta sam dnevno zvala,čak sam im bila dosadna.

Opušti se i uživaj.Nisi pogriješila,nije rano..taman je dovoljno zreo za to.

Moramo ptiće povremeno “pustit”iz gnijezda,Ma koliko nam to teško bilo.

17/07/2012
8:37 am
caye
Guest
Guests

Nema brige, sto vise razmisljas bices vise zbunjena! Mislim da nije rano i da je sasvim ok sto si ga ostavila. Mi u grdu nemamo nikoga tako da se nase cerke isto nisu mogle ostaviti na ono ako bude frka eto nas za pet min… Nego smo stariju silom prilika sa 2 god prvi put ostavili 5 dana kod sveka i svekrve na 80km. Muz je bio van zemlje, ja sam radila po 15 sati dnevno tako da bukvano nisam imala vremena da razmisljam, na kraju ona je bila zadovoljna, oni su uzivali, a ja sam bila sreca sto je prvi put sve dobro proslo. od tada je bar 2-3 puta godisnje kod njih sama. A mladju sam ostavila uz sestru takodje kod njih sa godinom i sedam meseci,, i to je za sve nas bio pun pogodak, jer se dete posle toga toliko pozitivno promenilo da nismo znali sta nas je snaslo:-)od zalepljenog deteta za mene postala je samostalna devojcica! Tako da mislim da je bolje za njih da ih sto ranije i cesce odvajamo na kratko, na taj nacin ce osetiti samostalnost

17/07/2012
9:16 am
Kristina M
Guest
Guests

Ja ne smijem napisati:) Najstariji sin sa pola godine prvi put spavao kod mojih, drugo dvoje sa godinu i po, i spavali i isli sa babom na planinu, more…I obozavaju,uzivaju.

17/07/2012
9:41 am
macence
Guest
Guests

Pa dobro zene, utjesiste me malo…. Juce dosli s posla, dug dan, svasta da uradis, gledamo TV nema crtanih…. Jutros se spremili natenane, popila se kafa i najranije dosli na posao u istoriji…

Gledacu to s te vedrije strane koje su prednosti ovog aranzmanaWink

17/07/2012
1:25 pm
Nikolina
Guest
Guests

Macence, skroz te razumijem. I meni je tesko palo prvo odvajanje ,kad je krenuo u vrtic sa 2 god. Da neduzim, prvi put sam bila odvojena od njega prije 4 mjeseca,jedno 5 dana kad sam bila u porodiliste-iako sad ima 4 godine. Nije mi to tesko palo jer sam bila zaokupirana bebom.

Tesko mi je palo kad ga je svekrva povela kod njih na more,kad sam ja izasla iz bolnice da mi olaksa. Ja sam bila bas tuzna i nedostajao mi je strasno. Sad treba ponovo da ide i vjeruj mi jedva cekam da dodju po njega jer je djeci potrebno da se malo odvoje i da nauce nesto mimo svojih roditelja.

17/07/2012
1:34 pm
macence
Guest
Guests

Hvala ti Nikolina na razumijevanju. Upravo jedan od jacih razloga sto sam ipak pristala da ga ostavim je i to sto ce i kod nas uskoro beba, pa rekoh da ce uskoro i biti zaista potrebno mozda da ga malo maknemo, pa neka se privikava….

17/07/2012
1:49 pm
Nikolina
Guest
Guests

jeste skroz si upravu. Tebi je najteze- njemu vjeruj mi i nije toliko ,koliko je tebi trenutno. Ti da nemislis puno-uzmi kuvaj,pravi kolace,setaj napolje pricaj stalno o njemu sa drugima kao sad upravo sto radis -dok se naviknes….

Zelim ti puno srece-ti si mi jedna od najrazumnijih forumasica i mislim da si veoma dobra osoba.  🙂 🙂 🙂

17/07/2012
2:22 pm
macence
Guest
Guests
10sp_Permalink sp_Print
0

Embarassedhvala ti NikolinaEmbarassed

Mada sam ja sad sa ruzicastim naocarima i cvrsto rijesena da se ne nerviram i da skupljam i sirim samo pozitivnu energiju, pa je to mozda i pogresan utisak… Mada kad je o djeci rijec ipak sam malo meksa i drugacija nego kad su ostale stvari u pitanju… znam da planem i kazem i pogresne stvari…

Kako godKiss

07/08/2012
3:19 pm
Jovana_K
Guest
Guests
11sp_Permalink sp_Print
0

sin je sa 10m poceo da vikendom (petkom ili subotom) ostaje da prespava kod mojih. od tada nije preskocio ni jedan vikend :) )  ja bih ga okupala, dala mu da vecera(dok je bio manji) i dosli bi ujutro na vrijeme za njegov dorucak (sa mjesec je poceo da spava od 9pm do 9am, pa smo sve stizali – i dojenje i ostalo hranjenje). sad ima 3ipo godine i jos je tako, sad mozda i cesce. mada sad mu ne trebam ja da jede i zaspe, ima citavu vojsku koja obigrava oko njega :) imam i cerku od 7m, i sa njom cu isto tako.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
19 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…