A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_TopicIcon
Igre sa predškolarcima iznad 3 godine, čime iz zabaviti, na koji sport da krenu, koje sekcije upisati?
Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 (1 votes) 
11/01/2013
6:42 pm
Avatar
lara92
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 415
Member Since:
27/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
21sp_Permalink sp_Print
0

Misljenja sam da roditelj mora pratiti svoje dijete i koliko god da je tesko ostati objektivan, procijeniti cemu je dijete sklono i sta mu konkretno odgovara i u cemu ce se najbolje ispoljiti, a da nije previse za njega i njegove mogucnosti. Moja djevojcica jako dobro vlada jezikom, uglavnom ne pravi gramaticke greske, izmislja price, prepricava, ima zavidan fond rijeci koje koristi, ako cuje nesto novo, automatski trazi objasnjenje, logika joj je takodje jaca strana, povezuje stvari u sekundi, sve prati, sve vidi i cuje, nista joj ne moze promaci…  Izuzetno dobro pamti, pjesmicu nauci za par minuta. Sa 2 godine je znala i cisto izgovarala sigurno 10, ako ne i vise dugackih pjesmica. Voli da govori, da se istice, uvijek ona prica najvise, najglasnije pjeva, sto inace obozava. Imali smo periode stidljivosti, ali smo ih za sad uspjesno prevazisli, mada joj naidje i to, ali bas rijetko, i razgovorom sve resavamo. O svemu pricamo sa njom, od prvog dana kao sa odraslom osobom, i jasno joj je da je vazna i ravnopravna do odredjene mjere. Po pitanju aktivnosi kod nas vlada demokratija, mi joj predlozimo, proba, a dalje je na njoj. Ide u skolicu engleskog i odusevljena je. To je vise kroz igru, ali vidim da gradi savrsen izgovor (sto meni itekako fali), radimo i mi sa njom, a sto je najvaznije obozava da govori na engleskom i da ide na casove, cesto sama trazi da ucimo i kuci. Zna sve zivotinje na engleskom, dosta pjesmica, sva je ponosna i jedva ceka da nekome pokaze svoje znanje. Ono sto mi je takodje bitno, je to sto se druzi sa drugom djecom i uklapa se u drustvo, sa cim smo jedno vrijeme imali problema, iako ide u vrtic.

Probala sam da je upisem u plesnu skolu jer obozava da igra, ali nije islo, nije zeljela da slusa (mada je bila mala, imala je 3 godine), ona je imala svoju koreografiju i samo je smetala. Upisala sam je i na ove vjezbice HavingFunGetitngFit, i svidja joj se. Nisam bas ispratila sta rade, jer je ostavim i odem, ali vidim da jedva ceka da ide.

Nekad mi je zao da je previse ne opteretim i da ipak malo vremena provede kuci, ali u ovom ludom vremenu, bolje je da bude ukljucena u sto vise stvari, da nauci bolje da se snalazi, da ima vise znanja i iskustva. Sada koristimo i moje porodiljsko, pa vise ostaje kuci nego sto ide u vrtic, a popodne je rezervisano za aktivnosti. Zao mi je sto nemamo zatvoreni bazen, to je ono gdje bih je prvo upisala, ali… za sad mozemo samo da sanjamo.

Sledece godine planiramo, ako ne bude promjena, da se prijavimo na audiciju za hor Zvjezdice, jer je pjevanje odusevljava, i cini mi se da je prilicno muzikalna. Ona trazi da je upisemo i na balet, ali mislim da nije tip za to, previse ona skace i vrpolji se, tesko bi islo sa njom, bar za sad. I kada smo probali kuci, vidjela je i sama da ne ide. Ali pokusacemo opet u skoli plesa, ako bude bilo vremena.

11/01/2013
9:46 pm
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
22sp_Permalink sp_Print
0

Lara92 čini mi se da smo već ustanovili kako su moja i tvoja djevojčica dosta slične. Kao da pišeš o mojoj malenoj. Stvarno potpisujem sve što si napisala, takav plan i mi namjeravamo da imamo sa 4 godine. Stim što je moja J. mali Zdravko Čolić, lijepo pjeva, ali joj igra nije jača strana, nema ritam i to je pokupila na tatu iako je vrlo muzikalna. U hor smo htjeli da je upišemo, ali, ni to ne može prije 4te godine. Sačekaćemo pa ćemo tada.

Imala je i ona periode stidljivosti, po nekad se i dalje ispolje, ali, sve manje. Sad voli svugdje da sjedne i da se druži. Ja bih da neko sistematski radi sa njom ono što mi pokušavamo kod kuće, a sve manje mogu da postignem. Evo i tata je sad za bazen, pa ćemo vidjeti da li ćemo sada kretati (zavisi od najave vremena za naredna 2 mjeseca) ili na proljeće.

11/01/2013
9:53 pm
Avatar
lara92
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 415
Member Since:
27/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
23sp_Permalink sp_Print
0

Tacno tako Tajchi. Dobro ti poredjenje za Zdravka. Napisah da voli da igra, ali ne naglasih da ni njoj igra nije jaca strana (na mamu, a i na tatu), uglavnom skace, prati ona ritam, ali nije to, to, pa sam i zato htjela da ide u skolu plesa. Kod nas hor moze tek sa 5 godina.

11/01/2013
10:09 pm
Avatar
lara92
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 415
Member Since:
27/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
24sp_Permalink sp_Print
0

Nevezano za temu, evo vecera punih sat vremena, i isto kao tvoja Tajchi, uvijek nadje izgovore da ustane od stola. Evo sad kao spava, a ustala je i da piski i da kaki, i da poljubi brata i… Spremila joj kakao, popije ga ponekad, ali veceras joj nije legao, pa konstatuje “kakao piju samo bolesni”Smile

11/01/2013
11:34 pm
neda
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 253
Member Since:
22/06/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
25sp_Permalink sp_Print
0

moj decak od 4 je neverovatno zivahan,ne znam da li moze na atletiku sa 4 nismo se jos raspitali,ali engleski mu ide samo tako,veliki fond reci ima najvise sa crtanih,na mamu koja je naucila engleski preko crtaca i sa 9 god otisla u grcku na doskolovanje i pricala ga perfektno,a u roku od 3mes.naucila grcki,tako da mu jezicci idu,a i radim sa strancima pa vezbamo sa njima i njohovom deco,nista usiljeno.obozava brojeve,do 10 je naucio da broji sa 2,jer smo iz zezanja brojali stepenice.a sad i vise.mozda iduce god preko vrtica upise engleski,jer ga voli,ali nista pod pritiskom.za kompjutere je ekspert,stalno nas iznenadjuje.slova su mu simpaticna.ali ima kad da nauci,ako sad sve bude znao sta ce onda da uci u skoli,nece mu biti zanimljivo.a obozava moderne pesme,narocito strane,prepoznaje ih po prvom taktu.

mene odusevljava cinjenica kako su deca pre 50 i vise godina bila pametna,bez raznih sekcija,skolica,prirodno pametna,danas uz toliko toga inteligencija se lakse nadogradjuje,ali ono tad sto su neki ljudi postigli svaka cast

15/03/2013
12:37 am
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
26sp_Permalink sp_Print
0

http://www.popusti.rs/solarne-…..anje-d4461

Čini mi se da je neko postavljao ovdje kao poklon ove ribice što su naduvane helijumom. Evo linka gdje imaju da se nabave kao i druge solarne igračke. Meni se mnog dopadaju.

Inače, teško stižem da pišem, jer mnogo radim a kad ne radim onda negdje šetamo. Tako smo bili na nekolka koncerta do sada (i malena sa nama ni manje ni više nego na Kolarac), gledali pozorišne predstave, išla je 18 puta u slanu sobu i tamo se dobro izigrala, bili smo produženi vikend u jednom salašu na Paliću i istrčali se oko jezera, jeli riblju čorbu, vojvođanske slatkiše i razne neke đakonije. Ja sam u međuvremenu stigla da prošetam i do Beča, ali sam zato sad prehlađena jer sam se precijenila. Posustajem ali ne odustajem :)

 

28/08/2013
5:16 pm
visnja
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 47
Member Since:
13/06/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
27sp_Permalink sp_Print
0

Mame imate li predlog za neku plesnu skolicu ili balet u Podgorici,ili neku drugu simpaticnu aktivnost za djevojcicu od 4 godine ?

28/08/2013
9:51 pm
Kristina M
Guest
Guests
28sp_Permalink sp_Print
0

Bice uskoro sve na jedom mjestu:)

29/08/2013
10:16 pm
visnja
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 47
Member Since:
13/06/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
29sp_Permalink sp_Print
0

Super :)

16/09/2013
9:49 am
mamagaga
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 247
Member Since:
15/12/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
30sp_Permalink sp_Print
0

a dje vodite vase djecake?
za djevojcice ima nekih raznih zanimacija ples balet gluma.. a djecaci???

 

za ovaj zimski period moram da osmislim dje cemo i sto cemo da ne bi bilo po cijeli dan crtaci tv i igrice.. ima li nedje spisak skolica sporta ili kreativnih radionica?

napunili smo 5 godina tako da tragamo za aktivnostima…

16/09/2013
1:03 pm
Kristina M
Guest
Guests
No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
18 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner