U toku prijave za besplatni CKB ljetnji kamp programiranja

Besplatni CKB ljetnji kamp programiranja za 15 djevojčica i dječaka biće održan od 26. juna do 3. jula u Kolašinu, u organizaciji Logate institut za informacione tehnologije, a uz podršku Crnogorske komercijalne banke (CKB) i kompanije Logate.

Pravo na učešće imaju djeca koja trenutno pohađaju VII razred osnovnih škola u Crnoj Gori. Odabir 15 djevojčica i dječaka koji će besplatno pohađati Ljetnji kamp programiranja vršiće se na osnovu rezultata testa sklonosti koji se sastoji iz niza logičkih zadataka.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavanjem upitnika do 17. juna. Testiranje će se održati u srijedu 19. juna u Podgorici, Tivtu i Bijelom Polju.

“Na našem kampu, učenici i učenice biće u prilici da steknu osnovna znanja iz programiranja i usvoje vještine iz ove sve važnije oblasti. Takođe, program kampa uključuje i razne druge zanimljive aktivnosti koje će polaznici pohađati uz podršku mentora (detaljna agenda biće poslata odabranim učenicima). Prošlogodišnji kamp, koji je održan na Ivanovim koritima, bio je izuzetno uspješan. Djeca su imala priliku da steknu dublji uvid u svijet tehnologija, što je podstaklo njihovu maštu i kreativnost te ih osnažilo za buduće izazove u ovim područjima, dok su mnogi od njih nastavili da se bave programiranjem i nakon kampa. Ove godine nastavljamo sa još boljim i zanimljivijim programom koji će dodatno motivisati mlade talente da istraže svijet tehnologije”, navode iz Logate instituta.

Utiske sa prošlogodišnjeg kampa možete pogledati OVDJE.

Organizatori poručuju da će, pored tehničkih vještina, naglasak biti i na kreativnost, inovativnost i timski rad, što predstavlja i ključne komponente u savremenom obrazovanju.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti mail-om na [email protected] ili pozivom na broj +38267175709.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply