Škola “Vasa Pavić” predstavila svoje talente

Talentovani učenici Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” iz Podgorice predstavili su se na dva velika godišnja koncerta, održana ove sedmice.

“Prvi koncert, održan u ponedjeljak, 3. juna, istakao je snagu i energiju našeg baletskog odsjeka kroz dvije izuzetne baletske predstave- Djevojčica sa šibicama (koreografija: Rozica Popara, asistent koreografa: Marija Boljević) i San male balerine (koreografi Tamara Vujošević Mandić, Viktorija Strugar, Manja Pavićević Drašković, asistenti koreografa: Marija Boljević, Ksenija Sinđić)”, saopšteno je iz UŠMB “Vasa Pavić”.

Na drugom koncertu, održanom dan kasnije, publika je uživala u nastupima 14 solista, tri kamerna sastava i dječijeg hora.

Iz škole su podsjetili da tokom cijele školske godine organizuju veliki broj javnih nastupa.

“Naši učenici, pored internih i javnih časova, mjesečnih koncerata i nastupa na velikim scenama, osvojili su brojne nagrade i pobijedili na državnim i međunarodnim takmičenjima. Ponosni smo jer među našim nagrađenim učenicima imamo gitaristkinju i harmonikaše koji su u samom svjetskom vrhu muzičara”, navode iz škole “Vasa Pavić”.

Škola je, kako su saopštili, organizovala brojne koncerte u okviru kulturnih manifestacija grada i aktivno učestvovala u životu lokalne zajednice, doprinoseći na različite načine kulturi svojih sugrađana.

“Raznolikim koncertima, repertoarom, izvođenjm baletskih predstava, podstaknuli su širi interes za kulturu i umjetnost. Kroz umjetničko izražavanje solisti, kamerni sastav, hor i balet publici zapravo poručuju kako izgleda kada se udruže talenat, disciplina, sinhronizovani kao i timski rad, i profesionalizam”.

Iz UŠMB “Vasa Pavić” najavljuju da će u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta organizovati još tri koncerta. Baletska predstava San male balerine biće izvedena u nedjelju, 9. juna, u Budvi na Jadranskom festivalu igre. Takođe, opera „Snežana i sedam patuljaka“ biće izvedena na festivalima u Tivtu i Baru.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply