Opera za djecu “Snežana i sedam patuljaka” sjutra u Zetskom domu

Opera za djecu “Snežana i sedam patuljaka” biće izvedena sjutra, 31. maja u 19 časova na sceni Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju.

Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić”, u saradnji sa pet srednjih stručnih škola iz Podgorice i sa Cetinja, pripremila je operu za djecu, koja je premijerno izvedena u martu. Ono što ovaj projekat čini posebnim jeste da su se prvi put u Crnoj Gori udružile srednje škole i svoje znanje iskoristili u praksi, a sve u službi umjetnosti.

U operi kompozitora Petra J. Krstića kao solisti i hor učestvuju učenici UŠMB “Vasa Pavić”, uz klavirsku saradnju Ane Pavićević. Režiju potpisuju Olivera Perunović i Zorana Latković, koja je i autor projekta.

Osim učenika umjetničke škole “Vasa Pavić”, u projektu učestvuju i djeca iz SSŠ „Spasoje Raspopović“, koja su bila zadužena za dizajniranje i izradu kostima, frizure i dizajn plakata. Učenici iz SLŠ „Petar Lubarda“ sa Cetinja bili su u ovom projektu zaduženi za dizajniranje i izradu scenografije i dekora, kao i propagandnog materijala. Za šminku su angažovani đaci iz podgoričke Stručne medicinske škole, a za pripremu koktela ŠSVSO “Sergije Stanić“ iz Podgorice. Za izradu trejlera bili su angažovani đaci iz SEŠ “Vaso Aligrudić” iz Podgorice.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply