Za učenike OŠ “Vlado Milić” ipak će biti organizovano polumatursko veče

Ranija odluka direktorice podgoričke OŠ “Vlado Milić” da otkaže polumatursko veče je promijenjena, pa će djeca iz ove škole ipak proslaviti završetak osnovnog školovanja 4. juna. Odluci da se na taj način kazni cijela generacija prethodio je incident, u kojem je tokom bakljade zapaljen krov školskog objekta. Nakon takvog stava direktorice reagovalo je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija. Iz tog resora su, prema pisanju Dana, poručili da bi se time poslala pogrešna poruka.

“Krivica, kako u ovom tako i u  svakom drugom slučaju, mora biti  pojedinačno utvrđena i adekvatno sankcionisana. S tim u vezi uputićemo školi sugestiju da polumatursko veče,  za one učenike čija krivica nije utvrđena, bude organizovano kako je to bilo i planirano. Takođe, obavještavamo javnost da je u veoma kratkom roku Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija izradilo projekat i obezbijedilo sredstva za hitno saniranje posledica požara u JU OŠ „Vlado Milić“. Nakon sprovođenja postupka javnih nabavki koji je u nadležnosti Škole, pristupiće se izvođenju radova  u što skorijem roku”, naveli su iz Ministarstva u saopštenju.

Dodatno su naveli i da će, nakon istrage, koju sprovode nadležni organi, šteta biti nadoknađena od roditelja učenika koji su odgovorni za incident.

Za sanacija krova na objektu OŠ “Vlado Milić” potreban je iznos od 32.034 eura.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply